Thursday, February 26, 2009

orang lidi

~LaLallaa~

isnin lepaskn aku blajar wat movie org lidi berjalan...comel btol...guna flash...pasni leh wat upin ipin versi akula...hahahaha...nk tgk hasilnya?nun kt bawah ni...

~org lidi JPEG~


~org lidi .avi~

video


akhirnya...dpt jgk upload movie ni...siap ada sound kipas lg...haha...

~selamat menonton~

Photoshop Day

ahhhhhh...

~LalaLa~

penatnya...dh kul 0005 ni...

sepanjang hr ni...aku hanya mengadap photoshop je...siapkn brosure n name card design...tp puas hatila...dr xreti guna photoshop smpi dh bleh siapkn brosurela...lepas ni dh bleh buat training...duit2...inilah hasilnya...

~name card~



~brosure pertama muka pertama~



~brosure pertama muka kedua~



~brosure kedua muka pertama~



~brosure kedua muka kedua~



~fuhh!!!!!!!!!~

dh pukul 0035...setengah jam baru dpt upload hasilnya...tapi warna ada lari sikitla...xpela...jnji rakan2 dpt lihat designnye...

~ngantok dh~


Sunday, February 22, 2009

Thanks everyone

Thanks kepada semua yang wish congrats pada aku utk BPC hr tu...terharu plak...pasni ramai2 doa supaya aku dapat pre-seed fund k...kepada geng Skit 7...jom kita cari idea baru and send BPC utk thn ni...chaiyok2...

Friday, February 20, 2009

BPC kebangsaan

alhamdulillah...semalam telah terjawab semua pertanyaan...alhamdulillah...product group aku telah dinobatkan di tempat yg ke-4...yg plg penting, product aku dh ada harapan cerah utk dpt pre-seed fund...tggl 1 stage je lg...insyallah aku akn cuba yg terbaik...aku akui, waktu present ada beberapa kesilapan yg dh kami lakukan...especially ms Q&A...byk soalan yg ditanya kami xbleh jawab dgn baik...sbb xterpikir soalan yg bakal ditanya...tp insyallah...spt biasa, aku akn trus improve presentation skills aku utk next stage nnt... to Prof. Rashdi, Mr. Zaidi, Dr. Is thanx utk semua komen2 yg byk membantu...to Shah n kak Ita BIP...tq sbb bw kitaorg...Tq jgk pd En. Man Aspati n Kak Mona sbb dtg utk bg semangat ms hr presentation tu...to kawan2 skit...thanx sbb sentiasa bg sokongan n nasihat pd aku...nnt dpt duit, aku blanja mkn rmi2...kt bawah BIP...hehehe...thanx to Mr. Rik sbb byk bg semangat n tunjuk ajar...to Mrs. Haslinda also...perjalanan aku masuh jauh...tp aku dh berjaya naik 1 takuk lg...skang dh jd 0.2...alhamdulillah...






TAPP workshop

mggu lepas 12-15 Februari, aku, kak mai n din berpeluang join TAPP workshop kt PD...rs beruntung sgt dpt join...byk benda baru yg dipelajari...kt cni jgk aku dpt menambahkan networking aku dgn geng TAPP dr seluruh Malaysia...dpt kawan2 baru...dpt kenal n sembang dgn Mr. Rik...dia mmg baik n byk membantu...rs bertuah plak...ms kt PD tu, adala 1 pertemuan yg xdisangka berlaku...hehehe...aku jumpa dgn family Zakri (kawan lelaki aku)...mmg kebetulan sgguh...dpa bercuti kt resort yg sama...duduk apartment selang 5 pintu plak tu...hehehe...insyallah klu xde apa aral, 5 Mac nnt semua geng TAPP akan present resubmission kt Hotel Nikko...aku harap aku dpt pergi n jumpa rakan2 TAPP...wlupun aku xperlu present nnt...tp dgn tujuan lain aku ke cna...hehehe...so, kpd rakan2 TAPP selamat berjuang...aku doakan korg semua berjaya melangkah ke stage ke-2...insyallah...

























mid term test

waa.........akhirnya berkesempatan jgk aku nk meluahkn perasaan kacau bilau selepas test project management hr selasa lepas...huhuhu...rsnya dh lama xtest...so jd blur ms tu...xsempat siap plak tu...then ada plak final...tensennye aku...tp xpela...aku try buat yg terbaikla lepas ni...kpd rakan2 yg siap test hr tu terutamanya fana n yana...tahniah...hehehe...dpt full mark...pizza 1!!!!!!!!!!

Wednesday, February 11, 2009

Hari ini dalam kenangan...

huish...ngantoknya...al-kisah hr ini...pg td ada kelas Dr. Shahizan...hr ni kitaorg blajar pasal product design kt makmal CAD...sementara menunggu rakan2 sampai, mcm biasa aku buka email...then trus menyusun ayat utk email pd pihak SIRIM selepas dinasihatkn oleh member aku yg keje kt SIRIM skang...Fena namanya...(bukan FANA...jgn nk perasan plak)...kelas hr ni dikendalikan oleh En. Hilman Muttaqin (PHD student, org Indon)...baru je nk start kuliah, tiba2 hanset sabun aku berbunyi...rupanya org SIRIM yg call...then aku janji dgn dia akan call dia semula sbb ada kelas td...tp aku tlupa nk call balik ptg td...sok jela nmpknya...dlm lab tu kitaorg diajar utk guna software Max... (lupa plak nama software tu) utk design product...terkial2 gak ar...maklumla bru 1st time guna software 2...tp mmg menarikla...pas blajar melukis design product, kitaorg diberi peluang utk melihat mcmne design yg dilukis td digunakan utk menghasilkan product sebenar...menarik...mgkin aku bleh gunaknnya utk design casing product aku....pas lunch jmpe Dr. Zaidi...tnya pasal intipati report project 2...10 March dh kena hntr draft...tp still xtau nk kena wat ape...takutnya...dhla bulan ni bz sikit...lepas bincang td, Dr. Zaidi janji nk fowardkn table content utk report...so tggu jela...hehehe...esok pg PD utk workshop...hope adala rezeki kali ni...amin...

Sunday, February 8, 2009

Assignment Dr. Shahizan

huhuhu...akhirnya setel gak assignment Dr. Shahizan yg bertangguh...1st assignment pasal wireframe project aku...kt cni aku buat GUI utk software...ada 2 page je yg aku buat...1 page log in 1 lg GUI...hasilnya seperti di bawah...







Then assignment ke 2 plak...kna edit website template...then compare website yg ori dgn yg dh di edit...aku guna template utk hardware store dr http://www.freewebsitetemplates.com...then aku edit jd website company aku jual medical equipment...hasilnya seperti dibawah...






so, ade lg assignment aku yg pending termasukla utk BPC n pre seed fund...to Dr. Shahizan, sori for the late submission...

Thursday, February 5, 2009

hari yang sedih...

huhu...alhamdulillah dh selesai mock bpc pg td...i really really appreciate all the comments from Prof Rashdi, Dr. Is n En. Zaidi...aku n the gang akan berusaha bersungguh2 utk bpc ni nnt...pas mock td aku ada date dgn fana n piyan...on the way amik fana (baru sampai tasik UTM)...tiba2 hanset sabun aku bunyi...yeye!!!...haslinda MDeC call...dia inform pasal workshop utk resubmit pre seed fund...13hb - 15hb...owh gosh...13hb aku ada majlis penyampaian hadiah bpc UTM...tp haslinda ckp mybe workshop tu start ptg...legala sikit...
ptg tu lepak dgn fana n piyan...then, tiba- tiba hanset sabun aku berbunyi lg sekali...kali ni no yg aku xkenal...no talian U-mobile (1st time talian U- mobile call ni)...bermula detik kesedihan aku...waaaaaaaaaaaaa.....setelah diberitahu bahawa workshop itu akan diadakan bermula 12hb-15hb...aku serba salah...aku cuba berbincang dgn Puan Sharizan pasal event aku...tp dia kata xleh excuse...sedih yg amat sgt waktu tu...bukan senang nk dpt hadiah dr NC...duduk makan semeja dgn NC...yg paling penting waktu tu nnt ada press...baru ingat nk mantapkn portfolio aku...kot2 gambar masuk surat khabar...yg paling penting...aku yg bertungkus lumus buat business plan tu...last2 xdpt merasa ambil hadiah tu...sedih sgt2...so aku harap pengorbanan aku ni akan berbalas nnt...insyallah...mungkin berjaya dlm bpc kebangsaan atau berjaya dpt pre seed fund...kawan2...doakan kejayaan aku nnt...semoga terubat kesedihan aku hari ni...apapun...aku tetap bersyukur...aku akan berusaha untuk menjadi hero...

Wednesday, February 4, 2009

mock BPC

hohoho...penatnya (penat makan, tgk tv) prepare utk mock presentation (sikit2 je pun) esok...tghri td bru jot down skrip presentation...as usual...wlupun guna slides yg lebih kurang dgn yg lepas2...mst kena ada skrip baru sbb skrip lama dh terbang membawa diri (aku campak kat mana tah) lepas setel present...hahaha...pas maghrib td bru practice...2 kali je pun...setting time mmg kaw (sedapnya dapat minum milo ais kaw)...dlm 19 minit...so, tggula sok...nk kena hentam ape plak dgn panel2 berwibawa...Dr. Is pn ada kot...takotnya...so, semoga berjaya sok...

Monday, February 2, 2009

BPC

hr ni dah 2 februari...tggl 16 hari jela lg utk aku n my group prepare for business plan competiton...19 februari ni...khamis ni ade mock presentationla plak...slide xsiap lg...td baru wat sikit...sok ade meting dgn ahli group...pas kelas Prof Zaki ar...13 februari ni amik hadiah bpc peringkat UTM...katanya NC yg bg hadiah...pengalaman best ni....bleh buat baik dgn NC...hahaha....kawan2 semua doakan ar kami menang nnt...bleh up sikit jd zero point two (0.2) hehehe...

penatnya hari ni

huhu...sementara tunggu feedback dr Kak Haja n Kak Shifah, aku nk citer ar skit betapa penatnya hari pertama kelas selepas bercuti lama...hehehe...bukan penat ape...penat tgk list assignment kat planning di paparan skrin laptop kesayangan aku ni...huhu... 1 2 3...semuanya ade lebih kurang 6 to do list aku...termasukla assignment yg aku xsentuh langsung masa cuti hari tu...keje bertangguhla pendek katanya...panjang katanya aku ni malas buat keje bila bercuti....hahaha....baru tadi setel 1 assgnment...BLUE OCEAN STRATEGY namanya...dedicated specially utk Dr. Iskandar...hehehe...ni nk sambung assignment Prof Zaki plak...yg ade buaya, kedai kopi...road map nama diberi...hehehe...Kak Haja n Kak Shifah...I'm waiting...feel very sleepy now...pls help me...bila nk jadi hero ni....masih di takuk zero point one (0.1) je ni...

Sunday, February 1, 2009

bermula semula...

huhu...penatnya bercuti...asyik berulang alik skudai-taiping....hehehe...gila blk kg pulak awal sem ni...so harap pasni xhomesick dah...byk keje yg menanti ni...nnt aku update lg...dlm kelas ni...adiyos...

Love is...
© from zero to hero... - Template by Blogger Template - Font by Yodroo