Saturday, May 30, 2009

BATC, Kl

~i'm here~

fuhh!!!penatnya...kitaorg smpi kt BATC, UTM KL kul 6 td...dpt duk bilik double...keselesaan?okla klu nk dibandingkn dgn kolej kedua kt wangsa majukn...tp ade 1 je yg aku xpuas hati...meja TV dia letak pasu bunga...patutnya letak TV kn?serius buhsan...nnt sok2 aku upload gmbr bilik ni...

~tomorrow, journey is begin~

Wednesday, May 27, 2009

Cinta






Tuesday, May 26, 2009

Khatimah Cinta

Bintang Malam nyanyikan lagu
Rindu hatiku yang terpendam
Bintang malam lukis wajahku
Katakan aku pergi

Genggamlah cinta yang ku berikan
Simpanlah selalu dalam hati
Ku akan selalu dalam mimpimu
Menemani tidurmu

Sudahlah sudah
Ku harus pergi
Jangan kau tangisi aku lagi
Biarku bawa seluruh cintamu
Ku dakap dalam tidur panjangku

Peluk tubuhku
Kucup bibirku
Relakan saja aku pergi...

Monday, May 25, 2009

Slalu Mengalah Demi Cinta

Jelaskan Padaku Isi Hatimu
Seberapa Besar Kau Yakin Padaku
Untuk Tetap Bisa Bertahan Denganku
Menjaga Cinta Ini

Pertengkaran Yang Terjadi
Seperti Semua Salahku
Mengapa Selalu Aku Yang Mengalah
Tak Pernahkah Kau Berfikir
Sedikit Tentang Hatiku
Mengapa Ku Yang Harus Selalu Mengalah
Pantaskah Hatiku Masih Bisa Bersamamu

Maaf ku telah menyakitimu
ku telah kecewakanmu
bahkan ku sia-siakan hidupku
dan ku bawa kau seperti diriku

Walau hati ini trus menangis
menahan kesakitan ini
tapi kulakukan semua demi cinta

Akhirnya juga harus kurelakan
kehilangan cinta sejatiku
segalanya telah kuberikan
juga semua kekuranganku

Jika memang ini yang terbaik
untuk diriku dan dirinya
kan kuterima semua demi cinta

Jujur aku tak kuasa
saat terakhir ku genggam tanganmu
namun yang pasti terjadi
kita mungkin tak bersama lagi

Bila nanti esok hari
ku temukan dirimu bahagia
ijinkan aku titipkan
kisah cinta kita selamanya

Jenis-jenis airmata

Kata Ibnu Qayyim - 10 Jenis Tangis

  1. Menangis kerana kasih sayang & kelembutan hati.
  2. Menangis kerana rasa takut.
  3. Menangis kerana cinta.
  4. Menangis kerana gembira.
  5. Menangis kerana menghadapi penderitaan.
  6. Menangis kerana terlalu sedih.
  7. Menangis kerana terasa hina dan lemah.
  8. Menangis untuk mendapat belas kasihan orang.
  9. Menangis kerana mengikut-ikut orang menangis.
  10. Menangis orang munafik - pura-pura menangis.

"..dan bahawasanya DIA lah yang menjadikan orang tertawa dan menangis." (An Najm : 43)

~bilaQah dan apaQah sebabnya aku menangis~

selalunya kalu crita pasal menangis, mst ade sebab n musababnya...erm...apaQah itu?

  1. masa kecik2 dulu, aku selalu menangis bila bergaduh dgn along...xcukup dgn tu sambung nangis bila abah dah kuarkan rotan nk hentam kitaorg berdua...(sakit ooo kena rotan)...jalan penyelesaian aku sorokkn rotan...(gila nakal aku ni ms kecik2 dulu)
  2. masa arwah umi aku meninggal...menangis tanpa arah...meraung2...ms tu baru darjah 3...takut sbb kecik2 lg dh xde ibu...takut xde sapa nk jaga kami 3 beradik...(aku rindu kt arwah umi)
  3. ms meningkat dewasa, ms darjah 6 ar...aku ingt lagi...ms hr akhir sekolah...aku menangis di sudut terpencil kerana sedih berpisah dgn cikgu2...ms tu aku rs, aku dh ada ciri2 wanita...(lembut hatila konon)
  4. ms sekolah menengah aku jarang menangis sbb budget dh besar...menangis pun time2 sedih mcm ms atuk kesayangan aku meninggal...sedih sgt sbb ada terselit 1 penyesalan gagal menyempurnakan 1 permintaan arwah...(malam tu sepatutnya aku tido umah atuk, itulah permintaannya yg terakhir)
  5. ms masuk universiti, hr pendaftaran aku menangis bila family aku nk blk pas hntr aku...ms ni aku rs nk ikut balik sbb abah aku stat sakit...risau sbb xde org yg nk urus bw abah aku ke hospital...ms 1st sem tu, kalau call rumah mesti nk nangis sbb marah kt family sbb xbgtau aku bila abah aku masuk hospital...(ms ni aku dh rs tanggungjawab seorang anak perempuan sulung)
  6. ms bercinta...aku menangis bila bergaduh...tp jarang nangis sbb jarang gaduh...(xcukup matang lg bercinta)
  7. ms break up...aku menangis sbb sedih putus cinta...tp xlama pun...plg lama 2 hari...lepas tu lantakla...(gila cekal hati ni)
  8. skarang...aku byk menangis sbb cinta...aku pun hairan...hati ni cepat gila terusik kalu ade je slh fhm...penat beb...kdg2 give up...kalu ada pilihan, aku nk break up je...tp hati xrela...syg punya pasal...(seksa diri kerana cinta)


apapun sbbnya...menangis yg paling mulia ialah insaf dgn segala perbuatan salah pd allah n insan di sekeliling kita...malu pd allah...

~wallahualam~

Sunday, May 24, 2009

Syurga Cinta

semalam aku n Sammy pegi tgk wayang...SYURGA CINTA...crita ni meninggalkan kesan...comel crita ni...ayat2 dalam crita ni mmg menarik dan memberi makna yg mendalam...terpesona dgn kata2 cinta...

adoiyai...terjiwang plak...kalu nk tau ape ayat2 cintanya sila ke link ini...

~tiket wayang~

Saturday, May 23, 2009

Service provided

~EMEND CORPORATION SDN. BHD.~

atas permintaan sekeping hati...aku dgn sebesar hatinya memaklumkan kepada semua bahawa EMEND CORP. SDN. BHD. menjalankan perniagaan seperti yg termaktub di dlm memorandum:

  1. to carry on all or any of the businesses of manufactures, installers, maintainers, repairers, dealers, suppliers, exporters and importers of medical and laboratory equipments, telecommunication equipments, computers and system developer including to the trading and software system, electrical and electronic appliances and apparatus of every description.
  2. to carry on the business of electricians, mechanical engineers and manufacturers, workers and dealers in electrical apparatus and goods and the manufacture, sale or hire of apparatus or goods and the application of electricity or any like power or any power that can be used as a substitute therefor, is or may be useful, convenient or ornamental or any other business of a like nature.
  3. to carry on the business as general traders, general merchants and general agents for which the company is authorised to carry on.
panjangnya...penat aku menyalin ayat dlm memorandum...pendek kata, company aku provide service more on electric, electronic equipments, software development...secara panjang katanya, semua business aku carry...hehehe...tp main skang aku fokus on 1st product company iaitu ULTRASOUND POWER METER...product ini digunakan utk mengukur keamatan kuasa ultrasound yg dijanakan oleh ultrasound machine seperti mesin pregnancy scanner and massage therapy yg byk digunakan di hospital, klinik, spa, slimming center, beauty center.

insyallah product ini akan sedia utk dipasarkan pada pertengahan tahun hadapan kerana ia masih dalam last stage prototyping. sementara menunggu kemunculan product pertama ini, kepada sesiapa yg ingin berurusan dan ingin mendapatkan perkhidmatan kami berkaitan dgn software development, electrical and electronic design atau apa2 sahaja business bolehla menghubungi kami di:

013-7440552 (MURNI - aku)
019-9179727 (ARIF)
emend.corp@gmail.com


Thursday, May 21, 2009

EMEND CORPORATION SDN. BHD.



~Alhamdulillah~

19 Mei 2009 telah tertubuhnya EMEND CORPORATION SDN. BHD. hasil kerjasama 2 sahabat (Murni Norestri Mohd Nordin & Nik Mohamad Arif Jamaludin). Nama syarikat ini adalah idea pengarah urusannya sendiri iaitu Cik Murni (akula tu)...ia diambil sempena keunikan nama Cik Murni sendiri di mana huruf pangkal pada nama 3 generasi iaitu MURNI NORESTRI MOHD NORDIN MOHD NOR. di harap sesiapa yg ada projek business yg berkaitan dgn elektrik, elektronik design, software development, general trading atau apa2 sahaja bolehla menghubungi aku...

logo syarikat

~aku dh jd bos...wink wink :)~

Monday, May 18, 2009

video

~video itex~

welcome back...huhuhu...barula ada kelapangan sikit nk mengupdate blog ini...aku baru selesai program itex '09...ni aku uploadkn video yg group aku wat utk memperkenalkan product aku...alhamdulillah...dpt silver medal lg utk itex plak...nnt aku upload gambar2 ms itex plak...

~selamat menonton~

Monday, May 11, 2009

long time no see

~waaaaa~

dh lama aku menyepi dr memblog ni...bz pnye pasal...ni ada ms terluang skit...rs nk memblog plak...ni tgh struggle siapkn projek utk ITEX...hr khamis ni aku akan berangkat ke KL...doa2 projek aku dapatla 1 2 medal...hehehe...k c yaa next time...

~sambung keje lagi~

Sunday, May 3, 2009

stress

everything come so fast...i never expect it...alhamdulillah...however, it give me stress...afraid can't adapt it...

Love is...
© from zero to hero... - Template by Blogger Template - Font by Yodroo