Monday, June 29, 2009

welcome home


~UTM, here i am~

aku bertolak balik hr Sabtu tghri...balik dgn my hubby...aku bertolak dr umah dalam kul 10.30 then trus pegi fetch my hubby kt umahnya...mak hubby tumpang nk pg jual pinang kt pekan changkat jering...pas jual pinang mak hubby tunggu ayah hubby kt pekan tu utk pegi kenduri n kami pun gerak...kami singgah kt umah opah aku jap...duk dlm 10 minit aku pn minta diri...tepat kul 12 tghri kitaorg gerak...

atas highway standard kelajuan 110-130 km/j...xbrani nk lebih sbb takut kna saman...kitaorg kuar tol tanjung malim semata2 nk lunch...idea my hubby nk mkn kt 'laksa d' pokok' yg direkemen oleh abg ipar hubby...gna GPS berpandukan koordinat yg diberikan abg ipar my hubby...skali salahla koordinat tu...tp kedai tu kt seberang jalan koordinat yg salah tu...hehehe...aku pekena nasi ayam n air kelapa...my hubby pekena laksa utara n cendol...air kelapa dgn laksa sedap...cendol n ns ayam xbrapa sedap...tp bolehla...

pas makan truskn perjalanan ikut jalan persekutuan ke kepong umah fana...ikut signboard n GPS...tepat kul 4 smpi umah fana...fetch her sbb kitaorg nk pegi pameran barangan buatan malaysia kt klcc...ibu fana pun ikut gak...kitaorg smpi tempat pameran tu pn dlm kul 5.30...mcm2la yg ada kt pameran ni...sempatla my hubby perabis duit kt pameran ni...beli jus roselle, munchy's pack n hancet CSL...hehehe...bukan 1 hancet...tp 2 hancet yg sama...1 utknya...n 1 lg utk kekasihnya (akula tu)...'thanks abang'...

kete antik buatan malaysia

hancet baru

kitaorg abis shopping dlm 7.30...then kitaorg gerak ke bangi utk hantar my hubby...fana n ibunya balik naik train...kitaorg dinner kt restoran SOHO...mkn nasi hidang...semua menu my hubby pilih...aku makan je...hehehe...pas mkn trus hntr my hubby balik plpp...kawan2nya baru 3 org yg smpi dr kampung...rumatenya ada sorg yg dh smpi...time ni aku mmg tersangat penat...pas tlg angkat barang my hubby,aku rest jap atas katilnya sambil tgk my hubby kuarkan barang dr almari utk dikemaskn...ms 2 dh dekat kul 10...disebabkn kepala yg agak sakit aku menelan panadol actifast 2 biji n trus gerak balik umah makndak aku kt desa petaling...

soknya pagi2 lg my hubby dh call tnya nk tgk transformer ke x...hehehe...mstila nkkn...so my hubby berusaha booking on9 tiket utk 5 org...my hubby, aku, maksu aku, adiknya n anak buahnya...tp malangnya xberjaya...aku fetch my hubby kt plpp dgn maksu aku...then pg amik adiknya n anak buahnya di sri petaling n trus gerak ke mid valley...seperti yg disangka...rminya org xterkata...maksu aku, adiknya n anak buahnya tolong beratur utk beli tiket...smpi kt kaunter, minah yg jg kaunter tu dgn slumbernya jawab tiket utk transformers hnya tggl utk midnite je...ketika ini aku terasa mahu maki saja itu minah...apehal diaorg x tulis kt screen...taktik kotor nk lakukan tiket wayang lain...akhirnya pg lunch kt foodcourt...pas abis mkn kitaorg jumpa dgn anak buah my hubby (abang kepada anak buahnya yg td)...dia bru kuar tgk transformers...mmg xde rezeki...klu tau mmg dah suruh anak buahnya itu belikn tiket...then dgn perasaan kecewa kitaorg pn balik...

1st hntr maksu aku dulu...then hnta adik n anak buah my hubby...singgah jap minum ptg kt umah kakak my hubby (mak kepada anak buahnya)...rancak gakla berbual...mcm xnk balik...dlm kul 4 gerak hntr my hubby ke plpp...on da way ni ada 1 adegan yg sgt merbahaya telah aku lakukan...jeng jeng jeng...kisahnya...aku dh pesan kt my hubby suh ingtkn aku utk brenti kat hentian serdang sbb my hubby nk beli buah...spt biasa kelajuan kenderaan aku...berada di lane tgh...terlajak...dan dgn slumbernya my hubby cakap masuk hentian 2 dr arah jalan keluar hentian...mmg pelik...tp benar...aku mengikut saranan merbahaya my hubby...siap bleh u-turn...nsb xde byk kete kt hentian tu...berjaya gakla masuk hentian tu...tp xtaula brapa byk sumpah seranah yg diberikan kepada kami...hahaha...pas beli buah trus gerak ke plpp...

sgt2 berat hati nk berpisah...amik ms gakla...dekat sejam lepak plpp...kemas2 kete...isi air dlm tangki radiator...akhirnya kul 5.30 aku berjaya melawan perasaan xnk berpisah 2...n alhamdulillah tepat kul 8.30 aku selamat smpi di skudai...

Monday, June 22, 2009

Baru jadi Supervisor dah Berlagak

~panas2~

geram btola ku smlm tgk minah tu...aku pg tesco sbb nk brainwash adik sepupu aku...dia nk msuk universiti swasta sbb xditerima di universiti awam...aku ckp2la dgn dia kt depan kedai takasima tempat adik sepupu aku bekerja tu...cerita punya cerita...smpi setel n last2 adik sepupu aku mcm takut2 je...pelik gak aku...

rupa2nya supervisor dia tgh pandang2 n buat muka angin...

cheh...mmg xpuas ht btol aku dgn minah tu...baru jd supervisor kedai org...dh blagak jd bos...aku yg dh jd bos ni pun rileks je...xdela plak nk blagak jd bos wlupun aku mmg bos...

yg aku xfhm ni...segelintir budak melayu je yg lupa diri...baru je supervisor dh blagak mcm kedai tu dia punye...klu dia yg monteng xpe plak...pekerja lain xbleh...mslhnya bkn aku bw adik sepupu aku tu pg mkn kfc ke secret receipe ke...ni dpn kedai je...yg dia nk mrh2 sgt tu apsal?nk tunjuk kuasa?gila kuasa mcm si NIZAR bengong tu?

ikut ht mau je aku pg perli minah tu...dia pun makan gaji nk blagak jd bos...samala mcm sorg pekerja abah aku kt kiosk aiskrim...blagak jd bos sbb dia org plg lama keje kt situ smpi rmila pekerja2 lain berenti sbb xthn dgn sikap blagak dia tu...blagak jd bos...adik aku pun dia nk mrh2...sekali adik aku sound blk kiosk tu spe punye brula diam...

tula yg aku xfhm dgn org melayu...baru dpt pangkat sikit dh nk tunjuk kuasa...dgn cina tau takut...tp dgn melayu bangsa sendiri nk tunjuk lagak...

ape nk jdla org melayu zaman skng...cubala sama2 renungkan...

Rabun

~ini kisah 4 beranak yg rabun~

ptg semalam abah, umi, kakak n aku pg kedai spek sunlight kt deret pizza hut taiping...seusai kitaorg masuk je, tokey kedai sudah menunjukkn reaksi yg x senang...mengapa begitu?sbbnya akn dicerita di bawah ini...xdirect...tp sila tafsirkan...

pencheckan mata dimulakan dgn aku (paling rabun)...ms check mata tu untie kedai tu ckp mata aku ok lg sbb naik xbyk...huish...ok lg ke?dh mencecah 3.0...dia ckp aku blom 25 thn so blom stabil lgla...then pas dh check resultnya adalah...

right: 3.5 (naik power), 1.25 (naik lg silau aku)
left: 3.0 (maintain), 1.25 (naik lg silau aku)

selepas tu aku pun memilihla bingkai yg cute mute n trendy...kuang2...as usual half frame menjadi pilihan...kali ni frame berwarna biru oren menjadi idaman..."RM195"...ok x harga dia?bg aku yg agak2 xpndai bab beli spek ni kira oklakn sbb member2 aku suma buat spek atas rm200...as usual lg...abah aku akn stat tawar menawar...last harga..."RM150"...jadik...

diikuti kakak n umi...perempuan berdua yg amat aku syg ini sgt ganasla orgnya...asyik patah je spek2 yg dibuat sebelum ini...umi buat keputusan buat spek bingkai plastik je...as usual lg lg...aku tukang perunding fesyen...aku suh gak umi amik half frame n lastly umi amik frame merah hitam...wow...menawan beb...bila abah aku try pki dia pun minat...tgkla sapa pilih..."RM129"...pas tawar menawar..."RM100"...adik aku plak last2 pilih frame lbh kurang aku n harganya pun sama..."150"

kira2 dh nk setel aku pun merengek nk ray ban...cermin mata hitam...yela skng ni asyik drive je...nk beli yg murah2 xsesuai sbb aku RABUN...then aku pn pilih bingkai plastik je...cerminnya warna ray ban biasa...inilah adegan tokey kedai yg mana aku xleh blah...abah aku mintak gelap2 sikit cermin dia...then tokey tu ckp..."haiyaa...ikut standard punye warna cermin ray ban ar...takkan mau gelap2 sgt...klu mau gelap2 nnt jd sama mcm org butakn (siap dgn aksi org buta berjalan)"...hahahaha..."RM118"...pas tawar menawar lg..."RM80"...

then...dh nk blk ni...abah aku tnya pasal frame umi aku...dia pun minat gak warna merah tu...n ckp next time dtg amik dia nk buat jgk...tp mlgnya dh xde jenis yg sama...hehehe...later dh dpt spek baru aku letak gmbr ek...hehehe...

kemusykilan yg timbul di cni ialah...knapa org lain slalu buat spek harga smpi beratus2 tp klu abah aku buat mst kurang RM200...

haa...itu yg kita xtau...sama2la pkkn...

Sunday, June 21, 2009

sudah lama

~hye~

rsnya dh lama xmemblog...xde idea+malas...last aku tulis pasal my lovely abahkn?alhamdulillah, abahku dh berjaya membeli hancet tersebut...skng ni dh pndi men GPS...nasib baik 'bakal menantu' abah yg tolong setting...hehehe...tp sebaliknya cedih...hancet aku yg dh togel...penutup baterinya udah ilang...huhuhu...tp xpela...selagi boleh guna aku gunala...

skng ni aku tgh bercuti di kg...bestnye balik kg...aku blk hr rabu 10 june...singgah KL n fetch my brothers n go to my achik house at kuarters penjara kajang...keesokan harinya aku bw my brother (along je yg ikut...adik xikut) n my sister to alamanda together with my hubby...dating...siap tgk crita syurga cinta for the second time lg...then jumpa fana n bercerita sakan pasal our idea for pre-seed fund...then hr jumaat balik ke rumah...

~candid kat bilik hostel my hubby~

~my adik n my adik sedara~

hari selasa pegi dating lg dgn my hubby...sblum dating kitaorg pegi byk tempat utk uruskn hal2 penting...bank, jpj, maxis center,baitulmal...pastu pegi shopping sikit kt tesco...then lepak kat foodcourt wat keje...setting GPS for my abah punye hancet...

~kat foodcourt tesco~

~muka serius konon~

hr khamis plak dating lg...dating kt umah my hubbyla...hehehe...setelkn project dgn my hubby...project baitulmal...penat xterkira...

~bila mata berkata2~

weekend lepas aku gi jalan2 ke jitra umah paksuku tersayang...sambil menyelam minum air...terlanjur ke padang besar...shopping sakanla eden...hehehehe...but yg xberapa bestnya aku xsehat...heavy period time yg terlalu heavy smpi aku rs letih n xbermaya...tambah plak cirit birit sampai ke hr ini...adeh...

~panjang crita aku kalini...rangkuman 2 minggu...hehehehe...~

Friday, June 5, 2009

Nokia 5800 Express Music

~owh man~

my father is very addicted with this gadget...owh gosh...dh mcm org mudala plak...owh abahku...lebih baik bg dekat angah je hanset ni kalu abah jd beli nnt...hehehe...teruk punye anakla aku ni...hehehe...


video

Love is...
© from zero to hero... - Template by Blogger Template - Font by Yodroo