Monday, October 12, 2009

RINDU AKAN MEMANGGILMU

~promote~

classmate aku masa degree merangkap roomate aku ms tahun 1 telah berjaya menghasilkan novel ini 'RINDU AKAN MEMANGGILMU'

di sini aku sisipkan sinopsis novel ini...

Mungkin akan menjelma bibit cinta kedua, ketiga, keempat dan seterusnya..tapi sekali cinta pertama terpatri di dalam hati, selamanya ia akan terus terkunci rapi di sanubari..sehingga hembusan terakhir nanti!


Liyana, seorang gadis ibarat bidadari.. digilai ramai lelaki, tetapi malangnya, hatinya telah di curi sedari dia kecil lagi. Sedang meniti kegembiraan zaman remaja, nalurinya di rejam perasaan rindu.. Rindu terhadap memori dan kenangan lalu.. Rindu terhadap insan yang telah berdekad tidak ketemu. Dia di buru oleh setiap lelaki di sekelilingnya, tetapi dia pula mengejar cinta dongeng zaman kanak-kanaknya. Sering mengharap cinta pertamanya muncul semula, membawa dirinya keluar dan berlari dari belenggu duka..


Angannya mendapat tentangan teman-teman.. Di paksa menerima kehadiran seorang lelaki yang tulus menyintai. Alfi menyintai Liyana lebih dari segalanya. Melakukan pelbagai pengorbanan, menjejaki relung hati Liyana, demi mendapatkan secebis cinta daripadannya. Sedang cinta 'fairy tales' Liyana semakin pudar meniti masa. Mampukah Alfi menawan hati Liyana? Adakah mereka akan mencapai kebahagiaan 'happily ever after'? Dan bagaimana pula jika cinta pertama Liyana muncul semula? Akankah sebuah cinta teguh berdiri walau tsunami merempuhi??


Ingin merasai bagaimana perasaan perit merindu? Perasaan menyinta.. Dapatkan segalanya dari sebuah novel 'Rindu Akan Memanggilmu', karya Nur Haliza, terbitan Fajar Pakeer Sdn. Bhd, di kedai-kedai buku berhampiran sekarang. Terima Kasih




~hope can read this novel after I finish my master this November~


p/s: Liza, bg free 1 copy kat aku bleh x?hehehe...

4 comments:

Sekeping Hati said...

ko abis master bulan 11 ni? ish.. giler ar.. aku tak abis pun writing lagi... ish2.. huhu.. free ke? tgk budget dulu.. heheh

murni norestri said...

ye arr...tu pn klu lepas project...tgh kritikal ni...ms2 kecederaan...waaa...project xsiap lg...thesis pn xsiap lg...bolehla...buat hadiah hari jadi aku tahun ni yang ko xbg...hahaha...

Sekeping Hati said...

Wah.. macam tu plak. huhu.. ko kan lagi kaye. huhuhu.. ko pun same.. haha.. ermm.. ape2 pun.. ko tu.. kawan2 ko mcm mane leh lost contact plak? huhu.. (mcm aku tak lost contact dgn kwn2 aku dulu je.. hahahahah)

murni norestri said...

sbb dh lme xcontactla...

Post a Comment

Love is...
© from zero to hero... - Template by Blogger Template - Font by Yodroo