Wednesday, December 2, 2009

cas bateri???

~huhuhuhhu~

pnatnya...baru je sampai umah makcik aku kt pengkalan, ipoh kul 12 tgh mlm td...all the way dari jb...rentetan perjalanan yg memenatkan...huhuhu

pagi td bngun dlm kul 8...transfer duit kt akaun kengkawan...pastu mandi n siap2 utk grak blk perak...kul 10 bertolak dr umah...singgah klinik utm dulu sbb demam...huhuhu...pnat btol...pas pg klinik...jumpa arip jap kt lab...tong teng tong teng...kul 11.30 baru aku gerak dr muka bumi skudai...

3 jam non-stop direct smpi ke PLPP...wait for Mr. Z...ms tu baru kul 3 ptg...he still in workplace setel claim2 officemate...dan aku kerana kepenatan n demam telah memakan ubat yg dpt dr klinik n cuba utk tido....

jeng jeng jeng...

apa yg berlaku seterusnya???

aku tido buka aircond n radio...tp enjin xstart...hhahaha...tepat kul 4.30...bateri kete kong...Waaaaaa........glabah jgk aku...tp cool sbb teringat Mr. Z ada AGX 5046...tggu dia blk and pegi cr jumper arr...hehehe....

berpeluh gak arr menunggu...akhirnya tepat kul 6 ptg...Mr. Z pn smpi pulang ke PLPP...hehehe...2 bulan xjumpa...terus pegi bandar baru bangi cari kedai aksesori kete...nsb baik jumpe...pastu kitaorg gi dinner...hajat di hati nk dinner dekat bandar baru bangi je...oleh kerana terlajak jalan...trus smpi ke kajang n pekena satey kajang arrr...hehehe...

ooppsss...lupa nk crita td...1st time td merasa Mr. Z bawa aku naik kereta...dhla kna duduk blakang sbb seat depan wheelchair sudah duduk arr...mcm bos plak aku...bising jgk arr mulut aku sbb 1st time dibawa oleh Mr. Z nek kete....balik dr mkn aku drive sbb Mr. Z rabun...hehehe ampun Mr. Z...dan 1st time gakla aku dpt merasa bw AGX 5046...

sampai blk ke plpp mujur member Mr. Z yang bernama Mega (mekanik BMW) ada di hostel...dia arr yg tolong jumper menjumper bateri keta aku....huhuhu...lega bila enjin dh leh start....klu x, menangis aku...tq Mega!!!...

so ending crita and teladan yang boleh didapati dr storey ini adalah:

  1. jgn pasang aircond tanpa on enjin
  2. jgn pandang rendah pada OKU (peringatan utk diriku jua)
  3. aku sayang sgt kt Mr. Z...
~the end~

Friday, November 27, 2009

Episod Akhir

~hukhukhukhuk~

tepat jam 10 mlm td berakhirla drama bersiri sensasi masa kini iaitu NUR KASIH...begitu tragik kisah hari ini...begitu menyentuh perasaan sehingga menitis air mata aku...antara babak yang meninggalkan kesan dlm last episod ni:

  1. babak Nur marah Sarah (padan muka Sarah, busuk hati)
  2. babak Adam tinggal dalam gua (xleh bygkan kalau aku berada dlm keadaan tu)
  3. babak orang kampung duk ngumpat (sian Adam kecik hati, sedih je)
  4. babak Nur jumpa Adam dlm Keretapi
  5. Babak Nur dan Adam kat tempat kenangan diaorang

pasni crita ape plak yg bakal ditayangkan?adakah sehebat Nur Kasih yang mampu mengikat kaki remaja2 utk berada di depan tv setiap hari jumaat pukul 9 mlm selama 26 minggu. hebat btol penangan drama ini...

tahniah kepada team Nur Kasih

Adam yang romantik...sukalah sama dia...

Selamat hari raya korban

~hukhukhukhuk~

raya korban tahun ni aku beraya sorang2 kt umah sewa aku...sbb???sbb aku ade tugas yg perlu diselesaikan...sedih mmg sedih...pg td call my parents...bergenang jgk arr air mata...tp mesti controlkn...hehehe...

aku xsabar nk blk bercuti dgn family...pnat dh ni bergelumang dgn kerja...nnt blk nk cuti sungguh2...alangkah bahagianya...benda yg nk dibuat masa cuti nnt:

  1. pergi bercuti ke langkawi dgn my family n shopping kt padang besar (ada yg nk pesan belikan barang2 dr cna?)
  2. melaram ke cna ke mari dgn Wish abah aku (tukar selera kete)
  3. jalan2 kat pasar pagi sambil shopping dgn family
  4. jd driver pd my mum n my adik2 (driver xbergaji)
  5. pegi window shopping kt tesco taiping (kali ni pegi n family je xde pegi dgn Mr. Z)
  6. makan ais krim mingo mingo (ni yang paling aku nak sgt sbb dh ngidam)
  7. pergi melawat family Mr. Z (insyallah sbb nk tgk anak buah baru dia)
  8. baca novel yg aku beli seminggu lepas (xsempat nk baca sbb bz sgt)
  9. dating dgn Mr. Z (kalu berkesempatan tetapi bkn di kampung,kna turun KL arr)
  10. try test kete Mr. Z (xtgk pn lg rupa kete dia)
  11. pergi kenduri kawen hanim (sgt2 berharap dpt pergi)
  12. dan banyak lagi...
makanan yg aku ingin makan bila blk kampung nanti
  1. makan masakan my mum (rendang, kari udang, peria, etc)
  2. makan yong tau foo kat bomba taiping
  3. makan chicken chop k.e corner
  4. makan ais krim (sperti di atas)
  5. makan pak kocok (org johor panggil cakoi)
  6. makan putu mayam
  7. makan pasembor taiping
  8. makan popia basah taiping
  9. makan ayam dinding taiping
  10. dan banyak lagi...
bnyk btol wish list aku...sekarang kna fokus keje dulu...nnt baru plan mana nk laksanakan dulu...huhuhuhu...

Tuesday, November 24, 2009

malam akhir bersama...

~huhuhu~

sabtu 2 minggu lepas (crita dh basi)...aku berada dalam emosi yg tidak stabil (semuanya kerana dia)...so, hatiku meronta- ronta nk kuar berpoya2 utk lupakan semak di dada n kepala otakku ni...pucuk dicita, aku sambar jela...hehehe...fana ajak kuar memandangkan esoknya dia dh nk pulang ke kg halaman sbb kami dh abis blajar...aku pn on je...kitaorg siap ajak Mr. Z (bukan Zakri tp Zamri) join skali sbb nk blanja dia mkn kerana jasa beliau menolong kami siapkan projek...

pnat menunggu fana berkemas...akhirnya kul 3 baru aku gerak dr umah...fetch fana n pg lunch dulu...then pergi pulangkan barang2 yg fana pinjam pd kak mai n piyan...then barula fetch z kt fakulti...hehehe...

kitaorg trus tuju danga city mall sbb nk pg tgk perasmian digital valley yg baru dibuka...ingtkn sje2 fana beriya ajak pergi...rupanya dia nk servey laptop memandangkan laptop lamanya sudah jd desktop...hehehe...pas usha2 pelbagai laptop yg cntik2...kitaorg pn jln2 arr kt dangan city mall tu smpi maghrib....

pastu pas maghrib kitaorg gerak balik ke skudai sbb jnji dgn yana, isma, piyan utk dinner sama2 kt restoran lima kati kt kulai...huhuhujauh gila nk pg belanja org2 yg dh byk menolong kami ni...nsb baikla sedap2 mknnya...puas hati btol mkn kt situ...udang butter kegemaran isma...hehehe...

ingt nk trus blk je...tiba2 isma ajak karok plak...pantang diajak...mst ikutnya...hehehe...mula2 nk karok kt u mall je...tb2 tukar plan ke angsana tempat lg happening...huhuhu...amik 2 jam karok...karok sgguh2...hahaha...mmg best gila arrr...puas hati...

xtaula bila lagi leh hang out sme2 dgn diaorg...huhuhu...nnt kna plan utk jumpa n hang out blk ni...hehehe...

Friday, November 13, 2009

next plan

~seterusnya~

aku byk tanggungjawab ketika ini...huhuhu...priority aku skrg ialah my company...side priority siapkan project utk exhibition di korea...

tugas2 yang perlu aku lakukan shngga hujung bulan ini...g siapkan GUI utk power meter, siapkan report bulanan PSF...siapkan document2 penting utk third meeting dgn development manager n lab manager...document utk 1st meeting dgn MSC officer utk MSC status application...lapor diri dgn TM...berbincang dgn arif mengenai based company nnt...utk set up full office...

byknyeeeeeeeeeeee...rs mcm xtertanggung jer...harap2 semuanya berjalan dgn baik...kna planning elok2 ni...mgkin pasni kna pki PA/ S/u kot...hahaha...besarnye impian aku...

p/s adakah lelaki yang baik kt dunia ini??

bz

~huhuhuhu~

dh lama xmeluahkan perasaan kt cni...terlalu bz dgn hari hari akhir Master...bz dgn thesis, bz dgn last assignment...tatapi...akhirnya semalam tepat kul 3 ptg...tamatlah tanggungjawab aku pada Master ini...aku dh bleh grad...alhamdulillah...

p/s adakah aku akan single selamanya???=(

Saturday, November 7, 2009

ambil kesempatan...

~mmg xhalal~

gerammmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!...npe org suka ambil kesempatan pd org yg xberdaya??salah sendiri...tp claim duit kt org...bodoh punye org...jgn harapla halal duit tu...nnt lg teruk dpt blsn...

p/s: sabar ye En. Zakri...

Tuesday, October 27, 2009

finally

~alhamdulillah~

smlm telah berakhirnya pembentangan final project Master aku...selesai...harap2 lulus dgn baik...insyallah...

Sunday, October 18, 2009

double kejutan

~wah!!!!!!!!~

hr ni aku telah mendpt kejutan yg xdisangka2...1st aku dpt tau yg ayah hajar marlina adalah bekas lecturer Mr. Z yg kurindui...huhuhuhu...malah, hajar pun ingt peristiwa beliau & ayahnya melilau2 di pekan trong mencari rumah Mr. Z 7 thun lalu...huhuhuhu...what a relief???

2nd...classmateku...en. radi husin tlh pn bertunang secara senyap dgn facultymateku...aini izzati...hhuhuhu...semoga jodoh korg smpi ke syurga...

huhuhu...makin rmi yg berlumba2 utk kawen...huhuuhu...aku jgk yg xmsk part nk berlumba...hehehehe...

Saturday, October 17, 2009

just realize...very bad...

~hukhukhuk~

terasa sedih hari ini apabila buka facebook n friendster...tiba2 realize...aku dh byk lost contact dgn member2 SK Simpang n SMK Convent...mgkin ms ni hanset xde lg...so bab2 contact ni mmg payah sikit...how bad I am...

aku syg semua kwn2 aku...huhuhu...SERATAS team reunion tahun depan aku wajib dtg...hope ada usaha dr kwn SKS n SMKC utk wat reunion...aku rindu kt korg...teringt ms zaman sekolah dulu..huhuhu...

persahabatan yg paling lama terjalin adalah antara aku, Hasz n farah...since SMKC...yg lain semua dr SERATAS...

mujur ada facebook n friendster yg dpt menemukan kembali aku n rakan2 SKS n SMKC...

Monday, October 12, 2009

RINDU AKAN MEMANGGILMU

~promote~

classmate aku masa degree merangkap roomate aku ms tahun 1 telah berjaya menghasilkan novel ini 'RINDU AKAN MEMANGGILMU'

di sini aku sisipkan sinopsis novel ini...

Mungkin akan menjelma bibit cinta kedua, ketiga, keempat dan seterusnya..tapi sekali cinta pertama terpatri di dalam hati, selamanya ia akan terus terkunci rapi di sanubari..sehingga hembusan terakhir nanti!


Liyana, seorang gadis ibarat bidadari.. digilai ramai lelaki, tetapi malangnya, hatinya telah di curi sedari dia kecil lagi. Sedang meniti kegembiraan zaman remaja, nalurinya di rejam perasaan rindu.. Rindu terhadap memori dan kenangan lalu.. Rindu terhadap insan yang telah berdekad tidak ketemu. Dia di buru oleh setiap lelaki di sekelilingnya, tetapi dia pula mengejar cinta dongeng zaman kanak-kanaknya. Sering mengharap cinta pertamanya muncul semula, membawa dirinya keluar dan berlari dari belenggu duka..


Angannya mendapat tentangan teman-teman.. Di paksa menerima kehadiran seorang lelaki yang tulus menyintai. Alfi menyintai Liyana lebih dari segalanya. Melakukan pelbagai pengorbanan, menjejaki relung hati Liyana, demi mendapatkan secebis cinta daripadannya. Sedang cinta 'fairy tales' Liyana semakin pudar meniti masa. Mampukah Alfi menawan hati Liyana? Adakah mereka akan mencapai kebahagiaan 'happily ever after'? Dan bagaimana pula jika cinta pertama Liyana muncul semula? Akankah sebuah cinta teguh berdiri walau tsunami merempuhi??


Ingin merasai bagaimana perasaan perit merindu? Perasaan menyinta.. Dapatkan segalanya dari sebuah novel 'Rindu Akan Memanggilmu', karya Nur Haliza, terbitan Fajar Pakeer Sdn. Bhd, di kedai-kedai buku berhampiran sekarang. Terima Kasih




~hope can read this novel after I finish my master this November~


p/s: Liza, bg free 1 copy kat aku bleh x?hehehe...

Tuesday, October 6, 2009

lost

~tension~

damn!!!!!!!!!!!!!!!!!

ingt hensem sgt ke muka tu? (mmg hensem pun)...

ingt baik sgt ke? (baikla jgk)

taula aku jahat (jin notti)

tp aku pn ade perasaan (sambil menangis di dlm hati)

Friday, October 2, 2009

raya '09










Sunday, September 13, 2009

shopping raya...http://www.blogger.com/img/blank.gif

~harharhar~

penyambungan bershopping dilanjutkan hari ini...harharhar...keluar berempat...rumah no. 11 jalan harmoni kosong bermula jam 11 pg ini...hehehe...

1st destinasi giant u mall...aku shopping ape?????hehehe...tudung (mintak2la jd pakai ms raya tudung ni), wiper kete, inner, handbag...yg 3 org lg bershopping tudung, baju, handbag...

pastu pg jusco...shopping baju...2 helai utk myself n 1 helai to my sister...kakaknya mesti lebih...hehehe...

pastu hntr nana n sam blk...then continue shopping barang kek kt BBU dgn huda...hehehe...klu xjd buat kek ni xtaula...hehehe...

pas blk umah bertungkus lumus plak mengklim karipap...hehehe...part aku potong memotong bahan utk inti bersama huda...masak inti dan mengklim karipap...manual tau...hehehe...xpki alat bantuan...

tomorrow nite after berbuka gerak ke KL...xsbr rsnya...dh siap packing 80%...mcm penuh kete je esok ni...hahahaha...

abah, umi, kakak, adik...wait for me at home k...i will back wit many2 thing utk raya...hehehe...

Friday, September 11, 2009

di subuh hari...

~knapa dan mengapa~

wahhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!awalnya aku bangun hari ni....seusai subuh aku telah membangunkan diri ini...sgt tegar...hahahaha...

TAPI!!!!!!!!!!kelajuan internet ini membuatkan aku sgt hangin!!!!!!!!!!!tensen...knapala speed internet ni semakin truk?apala nk jd dgn TM ni?

huhuhu...nsb baik berjaya jgk tgk catch up TV NUR KASIH....sayu btol sehingga menitis air mata...hhuuhuhu...xsabr nk tgk episod mggu depan....tggl lagi 10 episod je...

berbalik kpd smlm...hehehe...sempat jgkla aku shopping kt jusco...abis jgk dlm RM100++...huhuhu...hr ni nk kuar dgn arip, ita n imam...bw imam jln2 JB...insyallah berbuka di luar...

bershopping...

~ponatnya eden~

fuh...hr ni pg shopping dgn huda...kitaorg gerak dr umah dlm kul 11 pg...pastu trus ke BBU (banndar baru uda) mencari C Siang Marketing Sdn. Bhd. untuk apa?????hehehe...kitaorg pg cr bahan2 utk buat kek...hehehe...

pastu tu trus gi angsana...cr baju kurung utk my umi n my mak (opah I)...hehehe...alhamdulillah dpt jgk ape yg dicari...thn dpn insyallah ada rezeki lebih beli baju mahal sikit utk my family...

mlm ni berbuka di jusco (kfc@pizza hut) bersama sammy...dh alang2 ke jusco ingt nk shopping t-shirt utk my father n my little brother yg tgh gila nk menyemart je (mat smart)...siap pesan suh aku beli baju t-shirt tgn panjang saiz S...isk2....poning eden...for my little sister nnt balik umah bru bw dia pg shopping...

nnt mlm sambung lg...(klu xpenatla)

waaa....terlepas nk tgk Nur Kasih mlm ni sbb nk kuar....

Thursday, September 10, 2009

mee goreng...

~cedap22222~

hari ni berbuka mee goreng buatan sendiri...hehehe...sedap2...kenyang...smlm xsempat nk tulis entry...smlm berbuka nasi goreng...esok beli je kot...knapa xmasak????nnt aku crita knapa...

smlm present hr ni pn present...sbb mggu depan dh blk kg...so presentla sblm balik...hehehe...tomorrow ada agenda penting...nk pg shopping raya dgn huda...ngeh ngeh ngeh...sbb tula xleh nk msk...takut xsempat...

Tuesday, September 8, 2009

BZ 3000X

~huhu...penatnya~

hari ni berbuka ala kadar namun syukur alhamdulillah...hr ni just berbuka bubur nasi...sbbnya terlalu bz...bubur nasi buatan huda...

hr ni berada di lab sehingga pukul 6 ptg...huhuhu...apa yg dilakukan di lab hr ni?senarai aktiviti di lab hr ni...

  1. solder graphical LCD
  2. cr rumus penentuan frekuensi resonans ultrasound bg penentuan ketebalan sensor
  3. cr contoh2 programming graphical LCD kt internet
  4. pengurusan business
semua kerja itu adalah 3 tggungjawab aku buat ms ini...final project+project company+management company....huhuhuhu...very the tired...

sbln balik ke rumah berbuka, gerak ke rumah sewa imamul...proses tayar basikal yg ada kt umah tu utk repair...dgn bantuan arif tayar basikal dpt dinbuka tetapi xsempat nk hntr ke kedai sbb dh dekat waktu berbuka...huhuhuhu...sok pg baru pegi hntr ke kedai...

waaaaaaaaaaaaaaa...penat2...tomorrow xtau lg...kuanngkuangkuang...

Monday, September 7, 2009

Maniac Monday...

~huhhuhuhuhuhu~

rezeki berbuka hari ini simple tp menyelerakan dan lazat...ns putih, ayam msk merah, sup soon...kenyang...

hr ini bgn agak awal kul 8a.m...print kontrak n surat lantikan Imam (my new staff@electronic engineer)...pastu bergegas ke lab...bantu Arif uruskan space utk Imam n bagi document2 penting pada dia...then explain pada dia pasal project n bg dia kaji prototype 3rd version...

then, ptg td meeting...hhuhuhuh...Imam looks like a very experienced engineer...i hope he can realize my company's dream...insyallah...

Sunday, September 6, 2009

berita gembira...

~yeayeayeayeayea~

rezeki hr ni ns putih, ayam grg, ayam msk kicap, kentang goreng dgn telur...kenyang...lazat...hehehe...

berita gembira????ape beritanya????adakah sebb aku mkn ayam hr ni????TIDAKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

berita gembira yang aku ingin smpikan....jeng jeng jeng...

  1. Mr. Z lulus dalam ujian bertulis lesen kete dgn kptsn 48/50 (berita hari jumaat)
  2. Mr. Z telah berjaya mendapat kerja sbg pembantu tadbir (aku pn xsure apa nama jawatan tu)
  3. Aku dh bgtau pasal Mr. Z kat abah n abah gelak je (petanda baik ni)

itulah beritanya...sgt hepi...tahniah MR. Z!!!!!!!!!!!!!

Saturday, September 5, 2009

begedil mahal

~nyumnyumnyumnyum~

rezeki hari ini agak mewah...syukur alhamdulillah...telur masak cabai, telur dadar, tauge msk kicap, begedil ayam (buatan sendiri)...and but not list paprik ayam buatan rozaimi...kenyangnya...

ptg td pegi shoping barang msk utk berbuka...shoping kt giant...lone ranger...gila ramai org kt giant sehinggakan parking di giant penuh...huhuhuhu...fenomena baru selepas pembukaan MBO cinema...hehehe...

pas shopping kt giant pergi kedai tempah baju raya...remind kt dia aku nk amik baju raya before 14/09/09 isnin 6 p.m sbb pas berbuka aku nk gerak ke KL...huhuu...pastu gi cytron beli barang elektronik utk projek...

2 months from now on i'm very busy with assgnment, thesis, project, business...hope everything goes fine with some help from my buddies (arip, zakri, imam, kak haja)...huhuhu...

Friday, September 4, 2009

hari berbuka berdua...

~kuangkuangkuang~

rezeki hari ni bihun goreng n murtabak megi (lebihan rezeki berbuka semalam)...McD sumbangan dari huda...sam n nana berbuka di luar...

hari ini ada perkara kelakar telah berlaku...1st time blaja nk booking flight...bkn utk aku pn...utk engineer company yg baru diambil dari indon...gelabah jgk aku...sbb Dr. eko ckp leh guna maybank2u...sekali dia kuar debit kad indon pnye bank ar...mne aku ade akaun...kad kredit dh tentu2 xde...so xdpt nk booking flight lg...so tggu bantuan arip membookingkan tiket flight menggunakan kredit kad aweknya...harap2 berjaya...

Thursday, September 3, 2009

murtabak megi

~huahuahuahuahua~

rezeki hari ini bihun goreng yg sgt pedas hasil air tangan aku n nana...(sian sammy xleh makan)...pastu murtabak megi hasil tangan huda...aku tolong alih2 kan atas kuali je...hehehe...sedap...kenyang...alhamdulillah...

hari ini sgt bz...life aku bermula sejurus kul 10 pagi tadi...aku pegi amik kak haja kt KTHO...pastu kitaorg gerak ke CIMB bank...kuarkan duit yuran berjumlah rm7500...huhuhu...kakak bank tu siap tnya aku ni student ke dh keje sbb byk sgt aku kuarkn...aku pn ckpla aku student nk byr yuran...hehehe...hr ni dh ramai org tukar duit utk buat duit raya...

pas setel kt CIMB kitaorg gerak pegi Bendahari UTM...tnya pasal yuran...setelah dpt penjelasan yg agak memuaskan hati kitorg gerak pergi ke SPS plak utk byr yuran rm7500...pas dh setel kt SPS kitaorg pegi plak ke library (setahun sekali je pegi...itupun utk siapkan assgnment)...aku dgn rajinnya telah meminjam 7 buah buku yg berkaitan dgn 'globalization'...kak haja plak pinjam 2 buku je utk assgnment dia...4 buku lagi utk assgnment group...

pas dh setel urusan di dlm UTM kitaorg pn gerak ke MAYBANK utk buka akaun EMEND SOLUTION ENTERPRISE...lama gak tggu kt MAYBANK tu...mamat current account manager tu ada client ms kitaorg dtg...pas lebih stgh jam tggu barula kitaorg dilayan...pas dh setel trus bergegas ke kelas...ms tu dh 2.30...sampai2 rupanya kelas xstart lagi...

huhuu....agak penat hr ini sbb byk urusan yg perlu disetelkan...

Wednesday, September 2, 2009

McD

~huahuahua~

rezeki hr ni BigMac set rm9.15...disamping bubur nasi buatan sendiri...

al-kisah hari ini...

pg td pegi lab usha2 prototype utk...define barang yg nk beli utk system LCD screen...ptg vrooooooooommmmmmmmmm ke menara ansar dgn arif...pegi company secretary then pegi patent consultant...

pas dh setel kt menara ansar kitaorg pegi taman sentosa (syurga elektronik)...berjaya membeli soldering station and tool utk keje2 hardware...

esok ada tugas penting...misi bersama kak haja....

Tuesday, September 1, 2009

kari

~ada ape dgn kari?~

kari ayam?kari udang?daun kari?hehehe...semua slh...rezeki hr ni mee/bihun kari buatan aku...hahaha...sedap dowh...meleleh air liur mkn...hahaha...

pg td xbrapa sehat...huhu...sembelit rsnya...huhuhu...skang dh ok...

VB.net!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!help!!!!!!!!!!!!!!!!!!anyone yg bleh tlg aku???????????????

Monday, August 31, 2009

hari kesepuluh...

~alhamdulillah~

hari ni dh hari kesepuluh berpuasa...hari ni berbuka nasi putih lauk ayam masak merah, kari ikan n udang masak cili api buatan mak nana...kenyang...

~20 hari lagi~

Sunday, August 30, 2009

hepi merdeka day n hepi belated besday

TANGGAL 31
BULAN 8, 57
MERDEKA MERDEKA TETAPLAH MERDEKA
IA PASTI MENJADI SEJARAH

TANGGAL 31
BULAN 8, 57
HARI YANG MULIA HARI BAHAGIA
SAMBUT DENGAN JIWA YANG MERDEKA

MARI KITA SELURUH WARGANEGARA
RAMAI-RAMAI MENYAMBUT HARI MERDEKA
MERDEKA!

31 BULAN 8 57
HARI MULIA NEGARA KU MERDEKA
MERDEKA!

hari ni genap 52 tahun kemerdekaan negara kita...syukur alhamdulillah...tahun ni seperti tahun-tahun yg lalu aku sambut kat atas katil je...hehehe...semoga kita merdeka sebenar2nya merdeka...tiong tiong...

bercerita pasal sejarah ni, byk yg dh xingat...huhuhu...tp semangat kemerdekaan tu masih ada...

selain menyambut merdeka yang ke-23...sehari sebelum merdeka tahun 1980, lahirlah seorang putera kedua dalam keluarga en. kamaruddin dan pn. jamaliah...seorang putera harapan keluarga...

walaupun hasrat menjadi putera harapan terkubur pada tahun 2000, namun allah telah memberi peluang kedua kepada putera tersebut...kini putera tersebut sedang menyambung pelajarannya di PLPP Bangi...kini usia putera itu telah menjangkau 29 tahun (dah afdal kawen ni)...

putera itu diberi nama ZAKRI B. KAMARUDDIN...kekasih hatiku yang paling aku geram....gggrrrrrrrrr....tahun ni aku dapat rskan sambutan majlis hari jadi yg paling meriah untuknya...di PLPP diadakan bermacam pertandingan sempena hari kemerdekaan...guess what????dia berjaya jd johan pertandingan kuiz berkumpulan...tere jgk kekasih aku ni bab2 sejarah...hehehe...

kekasihku bersama hadiah yang dimenanginya sempena minggu kemerdekaan

selain itu rakan-rakannya jgk telah menyambut hari lahirnya tgh mlm 30hb dengan berbekalkn sebiji kek n hadiah jam,wallet n tali pinggang...thanx rakan2 kekasihku...ditambah pula semalam dia berbuka puasa di rumah kak cah bersama ahli keluarganya...mak, ayah, kak ijet,family kak nor n family kak cah...kak ijet cakap diaorg masak nasi tomato smlm...kak ijet pn beli 2 biji kek utk sambut hari jd dia...thanx kak ijet wat surprise kat kekasihku...

sambutan dr aku????hehehe...tahun ni aku plan nk jd org terakhir wish besday dia...jahat x aku?aku telah berkomplot dgn wan rakan sebilik n sekelas kekasihku ini...aku telah pos hadiah besday pada wan n menyuruh wan memberikan hadiah tersebut tgh malam semalam...

mesti dia sedih sbb aku langsung xwish dia pada hari jadi dia...tp aku tau tgh mlm semalam dia hepi sgt bila terima hadiah besday dr aku...katanya hadiah paling mahal yg pernah dia terima...hehehe...aku harap thun depan aku boleh sambut besday dia sbg isteri mungkin...hehehe...berangan je aku ni...tp klu dh jodoh xkemana...

ABANG, TAHUN DEPAN KITA KAWEN YE....

gila gatal aku ni...hahaha...tp itulah harapan aku...insyallah...rerakan semua doaknlah ye...hehehe...

ucapan untuk en. ZAKRI TERCINTA...

"SELAMAT HARI LAHIR YANG KE-29. SEMOGA PANJANG UMUR DAN DILIMPAHKAN RAHMAT DAN REZEKI. SEMOGAHIDUPMU CERIA DAN BAHAGIA DISAMPING KELUARGA TERCINTA DAN KEKASIHMU YANG TERSENGAL INI."


~i luv u forever n ever!!!!!!!!muah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!~

nasi putih lagi

~simple n delicious~

rezeki hari ini nasi putih, sardin, kentang masakn aku...tomyam masakn emi (pakwe nana)...kenyang2...hehehe...

~alhamdulillah~

Saturday, August 29, 2009

teguran membina...

~dush!dush!dush!~

hehehe....tgh malam smlm aku dikejutkan dgn YM oleh seorang sahabat (Mr. S.....)...dimuntahkan soalan yg berbunyi begini..."WEH MURNI!KO BUAT BLOG SEMATA2 NK UPDATE JUADAH BERBUKA KO KE HARI2!"

hahaha...sorila rakan2...actually aku xde idea nk menulis ditambah tiada aktiviti yg menarik skang ini...so utk tidak menyepikan diri aku updatela ape yg aku mkn hr...nnt leh baca blk...hehehe...

berbalik kpd perchattingan aku n Mr. S...dh alang chat...aku pn bertanyala kpdanya pasal kawan sekolahnya yg telah membuatkn sahabat ku (Ms. M......) merana jiwa dan raga...sekali Mr. S crita mamat ni mmg sering bertukar pasangan dr sekolah...Mr. S slalu gak jumpa mamat ni bila time raya...Mr. S pn slalu dh nasihatkn mamat ni sbb mamat ni slalu crita pasal awek2 dia ms kt UTHM...Mr. S siap ckp "xbaik buat anak dara org mcm tu.ko ade adik.nnt klu org buat adik ko baru tau." tetapi mamat ni mmg xsedar diri...

aiseh...rupa2nya Ms. M tertipu dgn raut wajah keimanan yg terpancar dr muka mamat tu...aku mmg dh lama bengang dgn mamat ni...menyusahkan hidup kawan2 aku...klu desperate sgt pegila kawen...

so kepada sahabatku tersayang Ms. M...sudah2la...ramai lg lelaki yg baik di luar cna...Mr. S pn baik...aku leh rekemen...dia org taman meru...bahasa perak tengah mmg mantop...rupa...segak...kerajinan membuatkan org2 tua suka...hehehe...aku bg rating kt Mr. S 4 bintangla...

sape2 nk berkenalan dgn Mr. S bolehla menghantarkan resume kpd aku...kuang2 kuang2 kuang2...

hailam

~kueh tiow hailam~

rezeki hari ini kueh tiow hailam, roti telur n air sarsi...berbuka bertiga je hr ni...nana pegi dating dgn rozaimi...esok xtau lg berbuka ape...mybe ns ayam buatan rozaimi...kite tggu je...

~alhamdulillah~

Friday, August 28, 2009

nasi putih

~alhamdulillah~

rezeki hr ini nasi putih, sayur kacang, ayam masak merah,agar2...kenyangnya...esok xtahu lg nk berbuka ape...nnt pk...

xsabar nk tggu 31hb tgh mlm...ada ape yg spesel?ade...tp blom bleh reveal lg...secret...

~cikendot~

Thursday, August 27, 2009

nasi lemak

~kenyangnya~

rasanya dh lama xmkn ns lemak buatan sendiri...hr ni gabungan tenaga 3 anak dara (aku, huda n nana) telah berjaya memasak ns lemak buat santapan berbuka...

pg tadi aku dikejutkan dgn berita pemergian PM Dr. Rashdi Shah...kami sekelas pergi menziarah jenazah allahyarham...sayu je rasa...semoga rohnya dirahmati allah...

~al-fatihah~

Wednesday, August 26, 2009

Bandung

~alhamdulillah~

ada ape dgn BANDUNG?bukan Bandung, Indonesia bkn air bandung...tp ini kisah mee+bihun bandung...

rezeki hr ini berbuka mee+bihun bandung...buatan huda...sedap...TQ huda...ditambah dgn cucur kosong cicah air sirap...n air kordial anggur...

esok plan nk masak ns lemak plak...so...wait n read...

Tuesday, August 25, 2009

bihun sup

~kenyangnye~

menu berbuka hr ini bihun suphasil tangan aku n nana...bersama air pink guava hasil tgn huda...

alhamdulillah...

tomorow?

wait n read...hehehe...

Monday, August 24, 2009

Popia Goreng

~alhamdulillah~

rezeki hari ini popiah goreng inti:

  1. karot & sengkuang
  2. telur hancur
  3. karot, sengkuang & telur hancur
dicicah bersama sos yang dimasak sendiri...

ditambah dgn nasi goreng tomyam dan air laici...

kenyang sgt...

menu esok?????

belom tau lagi...

Sunday, August 23, 2009

happy ramadhan

~2nd day fasting~

hr ni nana bw lauk mskn maknye...asam pedas daging n udang goreng cili api...sedap woo...penambah selera aku msk syur kacang n cekodok manis...hehehe...alhamdulillah rezeki hr ni...

menu semalam bihun goreng n cekodok ikan bilis...alhamdulillah rezeki smlm....

esok sammy ckp nk msk popia goreng...kita tggula resepi sammy...jd ke x jd itu aku tak tawuu...plan klu sok xde menu lain aku nk msk ns goreng jela esok...hehehe...tggu jela rezeki esok plak...

~cikendotdotdotdot~

Tuesday, August 18, 2009

G.I Joe punya pasal...

~sila buat renovation kepada semua cinema di malaysia~

pg ahad tu aku bangun mcm biasa...tghri nk kuar dh dr umah makcik aku kt kajang...so, guna masa yg ada utk main dgn adik sepupu aku...adik sepupu aku yg sorg ni siap msk mee kari sbb aku nk balik...hehehe...pas mkn aku trus kuar utk amik my hubby...jnji nk tgk G.I Joe...agak berkejaran gakla sbb aku kuar pn dh lewat...smpi je kt kaunnter nsb baik xrmi...aku pn pg beratur beli pop corn...skali rmi, so sbb dh llmbt my hubby kte xpyh...

sekali my hubby ckp kna duduk jauh...aku kt bwh dia kt atas sbb dia xleh nk turun...sptutnya jgnla wat tangga...watla ram...mesra oku...isk...skali disbbkn kedegilan aku yg xnk duduk kt bwh, aku pn mengambil keputusan drastik yg xpnah dibuat org...aku duk bersila kt blakang skali...hehehe...xkisahla...janji leh duk dgn my hubby...hehhehe...

pas tgk G.I Joe...ingt nk pg shopping kt dlm alamanda...skali hujan lebat...so ajak jela my hubby karaoke...heheh...kitaorg tibai 10 lagu sementara nk tggu hujan brenti...hehehe...1st time karaoke dgn my hubby...pas karaoke kitaorg gi mkn kt food court...pastuu bru shopping kt carefour alamanda...

pas dh setel gerak pg gunting rambut my hubby...kul 9.30 bru aku bertolak balik JB...bw mcm pelesit...tibai 130,140,150 km/j... 2 jam stgh smpi umah...hehehe...lupa nk bgtau...ms kt alamanda tu aku parking kt tempat parking oku...siap pki pelekat oku lg kt kete...hehehe...hanya yg berhak je yg leh pki sticker oku tu tau...jgn suka suki pakai sticker tu...xbaik...

tak mesra oku

~menteri yg jg kebajikan rakyat sila amik perhatian~

pg sabtu aku kuar rumah dlm kul 11 sbb dh jnji dgn my hubby nk pg umah kak cah awal sementara nk tggu abg bahir setelkn urusan dia...seperti yg dijanjikan jgk, pas amik my hubby kitaorg trus gerak pg stesen lrt sri petaling...smpi je kt simpang kuar ke stesen lrt tu skali aku slh masuk simmpang da...ingtkan adala tempat u-turn...aku pn xdela stop n undur kete...trus jela...skali aku dh termasuk simpang majuexpress way menuju ke putrajaya...mmg gila arr...kira patah balik...ingtkn bleh smpi awal...last2 jd lambat jgk sbb 2 kali pusing gerak dr putrajaya...mmg hangin...

then smpi je kt stesen lrt arip dh tggu...nsb bek xlama...pastu trusla pegi umah k.cah...sembang2, siap lunch lg...hehehe...penat gakla tggu abg bahir...at last kul 2.30 dia smpi...pastu bercerita serba sikit...aku agak blur nk tanya pasal ape...tp seb bek arip back up tnya...hehehe...my hubby mmg dh senyap jd batu...dengar jela...heheehe...pas dh setel kitaorg pn gerakla gi low yat...pg beli laptop...

smpi kt lowyat skali parking pnuh...so kitaorg msuk parking bwah sg. wang plaza...guna touch n go...pas parking meilaula plak cr lif nk kuar dr sg. wang plaza ke low yat...aduh...rsnya amik ms dekat stgah jam jgk nk cr jalan kuar...tensen btol aku...mmg xmesra oku...tensen...sian kt my hubbyla penat...sian gak kt arip...sbb xpnah kuar dgn oku...aku biasa jela sbb dh biasa...tp jd xbiasa sbb pk pasal my hubby n arip...jd serba salah...

pas dh smpi lowyat, pening cr jln masuk ke lowyat plak...jenuh pusing 1 bangunan bru jumpa jalan masuk utk oku...haish...penat lg...sian kt my hubby...pas msuk trusla survey laptop...au mmg dh aim acer atom...arip xsure lg...last2 dia amik lenovo RM1520 dan aku pnyer acer RM1399...nk cr bagpack netbook pasni...ms nk byr malang lg...

duit xde sbb xde cash...so terpaksala pinjam duit my hubby dulu...ingtkn bleh guna debit card maybank...skali kna cas 2%...ade ke diaorg amik untung kt situ...sengal btol...so terpaksala pg atm cashkn...melilau gak aku n my hubby cr atm...siap silap kuar lif kat area loading barang lg...mmg tensen...bila dh jumpa atm skali had maksimum pengeluaran akaun my hubby 1000 je...nk tukar xbleh...

last2 suh arip tnya bleh transfer guna maybank2u x...nsb baik boleh...pas dh setel nk gerak balikla...lgpn dh lewat...arip nk nek bas blk jb...so utk xnk memenatkn my hubby aku pg amik kete sorg...arip temankn my hubby kt pintu masuk low yat...nsb baik sng cr kete...tp malang lg...ms nk byr kt pintu kuar sekali mesin touch n go tu xbc kad...jenuh plak tggu org tu call office...haish...mcm2la...

pas hntr arip aku n my hubby pn gerak balik...mmg penat...tp plg sian kt my hubbyla...abis urat2 tegang...sorry...

Menara Daya Bumi

~hari itu dalam sejarah~

pas meeting dgn MDeC setel aku n arip pn pg lunch...pas lunch trus gerak pg MYIPO kt menara daya bumi...dgn bantuan GPS (pinjam hancet my hubby) aku berjaya mengdrivekan waja kesayanganku dgn selamatnya utk tiba di menara daya bumi...

huish...1st time in my life aku menjejakkn kaki kat menara daya bumi ni...erm...tula org kata...kalau xterjun, kita xkn merasa...sbb aku terjun dlm businessla aku dpt merasa benda ni...tujuan pg MYIPO tu nk verify pasal patent product...

siap jumpa patent examiner lg...dgr briefing dia...di sini aku nk umumkn kpd semua kawan2 yg melibatkan diri dgn R&D product ye...anda jgn tertipu dgn patent agent...kos utk apply patent klu buat sendiri hanya RM1050...klu suh patent agent RM5000-RM10000 mengikut kesusahan...so klu lebih dr itu mknanya anda semua kna tipu...

so, pasni jgn kna tipu ye kwn2...

VB.net

~al-kisahnya~

hr jumaat lepas aku n arip pgla ke MDeC utk 1st meeting dgn development manager (pn. fariha) n lab manager (pn. rahimah)...msuk je bilik meting tiba2 pn. rahimah ni tegur aku n ckp muka aku mcm dia kenal...tp xingt kt ne jumpa...yg aku ni pn buatla muka blur....huhuhu...

meting pn dimulakan dgn mengintroduce diri...pas dh introduce diri, mengintroducela produk pulak...pas tu pn. rahimah sbg microsoft development manager yg power pasal technical ni pn mintakla semua document berkaitan pasal product...nsbla aku ni 60% taula gk pasal term2 dlm IT...padahal samanya benda alahnya dgn slalu yg aku buat...technical report...cuma term je lain...tu yg aku jd blur kali kedua...tp no hal...jln je...akan disiapkan mengikut permintaan pn. rahimah...

pastu dia pn tnyala aku pasal software yg aku nk develop tu guna ape...aku pn ckpla VB (nasib baik aku ade blajar sikit2 ms nk buat prototype hr tu, so xdela blur sgt)...ingtkn dh okla...tb2 kna plak ceramah dgn pn. rahimah pasal VB tu...dia kte VB dh ketinggalan...skng ni org guna VB.net...xpela...aku pn watla muka blur kali ketiga...dlm hati ra mlsnya nk study language baru lg...

ms hampir tamat...so pn. rahimah advice suh aku n team enroll microsoft bizpark...mksdnya semua software microsoft yg aku n team guna mestilah ori...so diadvicekn utk uninstall semula semua yg bukan ori...aduh byk plak kejenya...then dia pn bgla cd trial video studio 2008...dgn bangganya aku pn ckpla..."SY MMG GUNA VISUAL STUDIO PN UTK DEVELOP SOFTWARE"...skali kna gelak...pn. rahimah ckp tula VB.net...haish...manala aku tau...yg aku tau VB je...huhuu...tp xpela...kira snangla keje aku sikit...

pas dh setel semua kitaorg pn set nk meting 2nd time mid of september...watch out!!!!!!!!!!!!

Sunday, August 9, 2009

refreshment

ber~sooooooooooooooooooooooorrrrrrrrrrrrryyyyyyyyyy~

dh lama sgt refreshment...agak bz jgk...balik berjumpa family...uruskan soal business...mcm2...thesis lg...poning eden...k...nk wat keje lg...nk urus agreement...nnt cenkindot dkt blog aku k....

~fuhh!!!!!!!!!!!!!~

Tuesday, July 7, 2009

yahuu!!!dah jumpa

~kuang...kuang...kuang...~

gembiranya aku hr ni...

KNAPE?

ha...ni yg aku nk habaq mai...

penutup bateri hancet sony aku dh jumpa balik...

al- kisahnya pg td aku pegi menjemput (menjemput ye mcm jd driver plak) cik Fana di hostel nya utk pegi meeting kt inkub...elok nk msg bgtau dia aku dh smpi hostel, dia msg dulu bgtau lewat skit sbb sakit perot n nk ke toilet dulu...xpela...smpi je kt tmpat parking tu aku buatla operasi mengelokkan kedudukan tempat letak hancet dlm kete aku...bru aku prasan dia pnye span kt pengepit tu hilang sebelah...aku pun melilaula cr kt bw seat pemandu (seat aku ar sbg driver)...jumpa tp ssh nk amik sbb tgn aku xmuat nk capai...pastu melilau plak cr alat bantuan...cuba2 amik xberjaya jgk...tiba2 rezeki aku terjumpala penutup bateri tersebut...gembiranya...xpyh buang duit ganti casing baru....

kira hr ni cr 1 benda, tp jumpa 2 benda...

SYOKNYE....

Friday, July 3, 2009

surprise di hari presentation...

~kuang kuang kuang~

alhamdulillah...semalam telah berakhirnya presentation utk sem 3...mggu depan dh naik sem 4...last sem...rs xsbr nk grad...pastu keje n run business...kumpul duit bantu family n KAWEN...bila tu?itu yg aku xtahu...hehehe...

presentation smlm dimulakan dgn aini...evaluator cuma sorg je pd sebelah pg...En. Iskandar je yg ada...giliran aku kul 2 ptg lepas lunch...rs cam xbest plak sbb sebelum2 ni aku present pg...so xdela bosan aku menunggu dr pg smpi ptgkn...erm...tp xpela...kasi can kt kengkawan yg selama ni terpaksa present lambat...bg laluan...hehehe...

so pas lunch aku bergegasla msk dewan utk setup brg...susun prototype kt meja depan...connect laptop kt projector n tunggu evaluator sampai...erm...delay gakla dlm stgh jam...tggu Dr. Shahizan sampai...then bila dia sampai trus dia bg isyarat kt aku suh mula present...dgn gabranya aku pn statla present...

bru 1st slide aku didatangi surprise yg amat aku xsangka2 n agak terkejut...huhuhu...masuknya sorg jejaka yg aku kenali sudah lebih 8 thn ke dlm dewan tersebut...jeng jeng jeng...sapa itu?ha...itu yg aku tau...namanya abg faiz...setelah kemasukannya ke dalam dewan aku rs sprti presentation aku byk merapu n hilang fokus...sbb terkejut sgt...aku present cepat gila...rsnya kurag 10 minit...pnyela nk cepat...

ms demo aku buat dek n maintainn dgn menjawab semua panahan soalan dr semua evaluator dgn jayanya...hehehe...yg penting yakin...pas aku abis present aku trus kuar dewan n simpan laptop...rs janggal nk berada dlm dewan itu...hehehe...tp aku buat muka slumber je msuk balik dewan n duk sebelah fana...pastu men game hancet...cuba tumpukan perhatian utk lupakan surprise td...hehehe...

aku tgk jgk n pelik bila pyang, isma mcm kenal je abg faiz...siap bersembang...tp aku wat dunno je...xpegi tegur pn abg faiz...smpila giliran kak haja present...da last person...pyang dtg kt aku n ckp..."murni!tu abg angkat hgkn?dia kata dr hg belum msk UTM lg"...jeng jeng jeng...ceh...ingatkn lehla sorok2...tp dh pecah tembelang...abg faiz dh critakn kt pyang...so dgn baiknya aku pn ngaku jela...tp msh blom ada kekuatan nk tgur dia...

then ms minum ptg aku cb duk jauh dr abg faiz...segan beb...last aku jumpa dia ms thn 2 rsnya...ms tu sblm dia grad...dh 4thn gakla aku xjumpa dia...duk contact2 thru email, frenster n facebook...tiba2 dia dtg duk kt meja aku...time tula baru sembang...tp rs kekok jgkla sbb dh lama xjumpa abg faiz...xsembang lama pn...crita sikit2 pasal produk aku n pasal dia sambung master under Dr. Shahizan...

hehehe...begitulah critanya surprise aku pd hari presentation...actually utk pngetahuan kengkawan arr kn...abg faiz dh jd abg angkat aku ms aku f4 lg...ms tu aku kt seratas...dia plak blaja kt UMP (dulu kuktem kot)...pastu dia sambung kt UTM...rahsia yg org xtaukn...hehehe...sbb diala aku nk msk UTM...dia byk lobi UTM kt aku dulu ms aku masih merangkak2 mengejar kejayaan...kira dia role model aku arr...thanx tu abg faiz...tpkn skng aku dh advanced dr dia...aku ada master dulu...hehehe...hope abg faiz juga akn berjaya nnt...

nk tgk gaya loqlaq aku semasa presentation?lihatla di bawah...video ini diambil oleh fana tanpa kebenaran aku dgn menggunakan hancet baru aku...

video

Monday, June 29, 2009

welcome home


~UTM, here i am~

aku bertolak balik hr Sabtu tghri...balik dgn my hubby...aku bertolak dr umah dalam kul 10.30 then trus pegi fetch my hubby kt umahnya...mak hubby tumpang nk pg jual pinang kt pekan changkat jering...pas jual pinang mak hubby tunggu ayah hubby kt pekan tu utk pegi kenduri n kami pun gerak...kami singgah kt umah opah aku jap...duk dlm 10 minit aku pn minta diri...tepat kul 12 tghri kitaorg gerak...

atas highway standard kelajuan 110-130 km/j...xbrani nk lebih sbb takut kna saman...kitaorg kuar tol tanjung malim semata2 nk lunch...idea my hubby nk mkn kt 'laksa d' pokok' yg direkemen oleh abg ipar hubby...gna GPS berpandukan koordinat yg diberikan abg ipar my hubby...skali salahla koordinat tu...tp kedai tu kt seberang jalan koordinat yg salah tu...hehehe...aku pekena nasi ayam n air kelapa...my hubby pekena laksa utara n cendol...air kelapa dgn laksa sedap...cendol n ns ayam xbrapa sedap...tp bolehla...

pas makan truskn perjalanan ikut jalan persekutuan ke kepong umah fana...ikut signboard n GPS...tepat kul 4 smpi umah fana...fetch her sbb kitaorg nk pegi pameran barangan buatan malaysia kt klcc...ibu fana pun ikut gak...kitaorg smpi tempat pameran tu pn dlm kul 5.30...mcm2la yg ada kt pameran ni...sempatla my hubby perabis duit kt pameran ni...beli jus roselle, munchy's pack n hancet CSL...hehehe...bukan 1 hancet...tp 2 hancet yg sama...1 utknya...n 1 lg utk kekasihnya (akula tu)...'thanks abang'...

kete antik buatan malaysia

hancet baru

kitaorg abis shopping dlm 7.30...then kitaorg gerak ke bangi utk hantar my hubby...fana n ibunya balik naik train...kitaorg dinner kt restoran SOHO...mkn nasi hidang...semua menu my hubby pilih...aku makan je...hehehe...pas mkn trus hntr my hubby balik plpp...kawan2nya baru 3 org yg smpi dr kampung...rumatenya ada sorg yg dh smpi...time ni aku mmg tersangat penat...pas tlg angkat barang my hubby,aku rest jap atas katilnya sambil tgk my hubby kuarkan barang dr almari utk dikemaskn...ms 2 dh dekat kul 10...disebabkn kepala yg agak sakit aku menelan panadol actifast 2 biji n trus gerak balik umah makndak aku kt desa petaling...

soknya pagi2 lg my hubby dh call tnya nk tgk transformer ke x...hehehe...mstila nkkn...so my hubby berusaha booking on9 tiket utk 5 org...my hubby, aku, maksu aku, adiknya n anak buahnya...tp malangnya xberjaya...aku fetch my hubby kt plpp dgn maksu aku...then pg amik adiknya n anak buahnya di sri petaling n trus gerak ke mid valley...seperti yg disangka...rminya org xterkata...maksu aku, adiknya n anak buahnya tolong beratur utk beli tiket...smpi kt kaunter, minah yg jg kaunter tu dgn slumbernya jawab tiket utk transformers hnya tggl utk midnite je...ketika ini aku terasa mahu maki saja itu minah...apehal diaorg x tulis kt screen...taktik kotor nk lakukan tiket wayang lain...akhirnya pg lunch kt foodcourt...pas abis mkn kitaorg jumpa dgn anak buah my hubby (abang kepada anak buahnya yg td)...dia bru kuar tgk transformers...mmg xde rezeki...klu tau mmg dah suruh anak buahnya itu belikn tiket...then dgn perasaan kecewa kitaorg pn balik...

1st hntr maksu aku dulu...then hnta adik n anak buah my hubby...singgah jap minum ptg kt umah kakak my hubby (mak kepada anak buahnya)...rancak gakla berbual...mcm xnk balik...dlm kul 4 gerak hntr my hubby ke plpp...on da way ni ada 1 adegan yg sgt merbahaya telah aku lakukan...jeng jeng jeng...kisahnya...aku dh pesan kt my hubby suh ingtkn aku utk brenti kat hentian serdang sbb my hubby nk beli buah...spt biasa kelajuan kenderaan aku...berada di lane tgh...terlajak...dan dgn slumbernya my hubby cakap masuk hentian 2 dr arah jalan keluar hentian...mmg pelik...tp benar...aku mengikut saranan merbahaya my hubby...siap bleh u-turn...nsb xde byk kete kt hentian tu...berjaya gakla masuk hentian tu...tp xtaula brapa byk sumpah seranah yg diberikan kepada kami...hahaha...pas beli buah trus gerak ke plpp...

sgt2 berat hati nk berpisah...amik ms gakla...dekat sejam lepak plpp...kemas2 kete...isi air dlm tangki radiator...akhirnya kul 5.30 aku berjaya melawan perasaan xnk berpisah 2...n alhamdulillah tepat kul 8.30 aku selamat smpi di skudai...

Monday, June 22, 2009

Baru jadi Supervisor dah Berlagak

~panas2~

geram btola ku smlm tgk minah tu...aku pg tesco sbb nk brainwash adik sepupu aku...dia nk msuk universiti swasta sbb xditerima di universiti awam...aku ckp2la dgn dia kt depan kedai takasima tempat adik sepupu aku bekerja tu...cerita punya cerita...smpi setel n last2 adik sepupu aku mcm takut2 je...pelik gak aku...

rupa2nya supervisor dia tgh pandang2 n buat muka angin...

cheh...mmg xpuas ht btol aku dgn minah tu...baru jd supervisor kedai org...dh blagak jd bos...aku yg dh jd bos ni pun rileks je...xdela plak nk blagak jd bos wlupun aku mmg bos...

yg aku xfhm ni...segelintir budak melayu je yg lupa diri...baru je supervisor dh blagak mcm kedai tu dia punye...klu dia yg monteng xpe plak...pekerja lain xbleh...mslhnya bkn aku bw adik sepupu aku tu pg mkn kfc ke secret receipe ke...ni dpn kedai je...yg dia nk mrh2 sgt tu apsal?nk tunjuk kuasa?gila kuasa mcm si NIZAR bengong tu?

ikut ht mau je aku pg perli minah tu...dia pun makan gaji nk blagak jd bos...samala mcm sorg pekerja abah aku kt kiosk aiskrim...blagak jd bos sbb dia org plg lama keje kt situ smpi rmila pekerja2 lain berenti sbb xthn dgn sikap blagak dia tu...blagak jd bos...adik aku pun dia nk mrh2...sekali adik aku sound blk kiosk tu spe punye brula diam...

tula yg aku xfhm dgn org melayu...baru dpt pangkat sikit dh nk tunjuk kuasa...dgn cina tau takut...tp dgn melayu bangsa sendiri nk tunjuk lagak...

ape nk jdla org melayu zaman skng...cubala sama2 renungkan...

Rabun

~ini kisah 4 beranak yg rabun~

ptg semalam abah, umi, kakak n aku pg kedai spek sunlight kt deret pizza hut taiping...seusai kitaorg masuk je, tokey kedai sudah menunjukkn reaksi yg x senang...mengapa begitu?sbbnya akn dicerita di bawah ini...xdirect...tp sila tafsirkan...

pencheckan mata dimulakan dgn aku (paling rabun)...ms check mata tu untie kedai tu ckp mata aku ok lg sbb naik xbyk...huish...ok lg ke?dh mencecah 3.0...dia ckp aku blom 25 thn so blom stabil lgla...then pas dh check resultnya adalah...

right: 3.5 (naik power), 1.25 (naik lg silau aku)
left: 3.0 (maintain), 1.25 (naik lg silau aku)

selepas tu aku pun memilihla bingkai yg cute mute n trendy...kuang2...as usual half frame menjadi pilihan...kali ni frame berwarna biru oren menjadi idaman..."RM195"...ok x harga dia?bg aku yg agak2 xpndai bab beli spek ni kira oklakn sbb member2 aku suma buat spek atas rm200...as usual lg...abah aku akn stat tawar menawar...last harga..."RM150"...jadik...

diikuti kakak n umi...perempuan berdua yg amat aku syg ini sgt ganasla orgnya...asyik patah je spek2 yg dibuat sebelum ini...umi buat keputusan buat spek bingkai plastik je...as usual lg lg...aku tukang perunding fesyen...aku suh gak umi amik half frame n lastly umi amik frame merah hitam...wow...menawan beb...bila abah aku try pki dia pun minat...tgkla sapa pilih..."RM129"...pas tawar menawar..."RM100"...adik aku plak last2 pilih frame lbh kurang aku n harganya pun sama..."150"

kira2 dh nk setel aku pun merengek nk ray ban...cermin mata hitam...yela skng ni asyik drive je...nk beli yg murah2 xsesuai sbb aku RABUN...then aku pn pilih bingkai plastik je...cerminnya warna ray ban biasa...inilah adegan tokey kedai yg mana aku xleh blah...abah aku mintak gelap2 sikit cermin dia...then tokey tu ckp..."haiyaa...ikut standard punye warna cermin ray ban ar...takkan mau gelap2 sgt...klu mau gelap2 nnt jd sama mcm org butakn (siap dgn aksi org buta berjalan)"...hahahaha..."RM118"...pas tawar menawar lg..."RM80"...

then...dh nk blk ni...abah aku tnya pasal frame umi aku...dia pun minat gak warna merah tu...n ckp next time dtg amik dia nk buat jgk...tp mlgnya dh xde jenis yg sama...hehehe...later dh dpt spek baru aku letak gmbr ek...hehehe...

kemusykilan yg timbul di cni ialah...knapa org lain slalu buat spek harga smpi beratus2 tp klu abah aku buat mst kurang RM200...

haa...itu yg kita xtau...sama2la pkkn...

Sunday, June 21, 2009

sudah lama

~hye~

rsnya dh lama xmemblog...xde idea+malas...last aku tulis pasal my lovely abahkn?alhamdulillah, abahku dh berjaya membeli hancet tersebut...skng ni dh pndi men GPS...nasib baik 'bakal menantu' abah yg tolong setting...hehehe...tp sebaliknya cedih...hancet aku yg dh togel...penutup baterinya udah ilang...huhuhu...tp xpela...selagi boleh guna aku gunala...

skng ni aku tgh bercuti di kg...bestnye balik kg...aku blk hr rabu 10 june...singgah KL n fetch my brothers n go to my achik house at kuarters penjara kajang...keesokan harinya aku bw my brother (along je yg ikut...adik xikut) n my sister to alamanda together with my hubby...dating...siap tgk crita syurga cinta for the second time lg...then jumpa fana n bercerita sakan pasal our idea for pre-seed fund...then hr jumaat balik ke rumah...

~candid kat bilik hostel my hubby~

~my adik n my adik sedara~

hari selasa pegi dating lg dgn my hubby...sblum dating kitaorg pegi byk tempat utk uruskn hal2 penting...bank, jpj, maxis center,baitulmal...pastu pegi shopping sikit kt tesco...then lepak kat foodcourt wat keje...setting GPS for my abah punye hancet...

~kat foodcourt tesco~

~muka serius konon~

hr khamis plak dating lg...dating kt umah my hubbyla...hehehe...setelkn project dgn my hubby...project baitulmal...penat xterkira...

~bila mata berkata2~

weekend lepas aku gi jalan2 ke jitra umah paksuku tersayang...sambil menyelam minum air...terlanjur ke padang besar...shopping sakanla eden...hehehehe...but yg xberapa bestnya aku xsehat...heavy period time yg terlalu heavy smpi aku rs letih n xbermaya...tambah plak cirit birit sampai ke hr ini...adeh...

~panjang crita aku kalini...rangkuman 2 minggu...hehehehe...~

Friday, June 5, 2009

Nokia 5800 Express Music

~owh man~

my father is very addicted with this gadget...owh gosh...dh mcm org mudala plak...owh abahku...lebih baik bg dekat angah je hanset ni kalu abah jd beli nnt...hehehe...teruk punye anakla aku ni...hehehe...


video

Saturday, May 30, 2009

BATC, Kl

~i'm here~

fuhh!!!penatnya...kitaorg smpi kt BATC, UTM KL kul 6 td...dpt duk bilik double...keselesaan?okla klu nk dibandingkn dgn kolej kedua kt wangsa majukn...tp ade 1 je yg aku xpuas hati...meja TV dia letak pasu bunga...patutnya letak TV kn?serius buhsan...nnt sok2 aku upload gmbr bilik ni...

~tomorrow, journey is begin~

Wednesday, May 27, 2009

Cinta






Tuesday, May 26, 2009

Khatimah Cinta

Bintang Malam nyanyikan lagu
Rindu hatiku yang terpendam
Bintang malam lukis wajahku
Katakan aku pergi

Genggamlah cinta yang ku berikan
Simpanlah selalu dalam hati
Ku akan selalu dalam mimpimu
Menemani tidurmu

Sudahlah sudah
Ku harus pergi
Jangan kau tangisi aku lagi
Biarku bawa seluruh cintamu
Ku dakap dalam tidur panjangku

Peluk tubuhku
Kucup bibirku
Relakan saja aku pergi...

Monday, May 25, 2009

Slalu Mengalah Demi Cinta

Jelaskan Padaku Isi Hatimu
Seberapa Besar Kau Yakin Padaku
Untuk Tetap Bisa Bertahan Denganku
Menjaga Cinta Ini

Pertengkaran Yang Terjadi
Seperti Semua Salahku
Mengapa Selalu Aku Yang Mengalah
Tak Pernahkah Kau Berfikir
Sedikit Tentang Hatiku
Mengapa Ku Yang Harus Selalu Mengalah
Pantaskah Hatiku Masih Bisa Bersamamu

Maaf ku telah menyakitimu
ku telah kecewakanmu
bahkan ku sia-siakan hidupku
dan ku bawa kau seperti diriku

Walau hati ini trus menangis
menahan kesakitan ini
tapi kulakukan semua demi cinta

Akhirnya juga harus kurelakan
kehilangan cinta sejatiku
segalanya telah kuberikan
juga semua kekuranganku

Jika memang ini yang terbaik
untuk diriku dan dirinya
kan kuterima semua demi cinta

Jujur aku tak kuasa
saat terakhir ku genggam tanganmu
namun yang pasti terjadi
kita mungkin tak bersama lagi

Bila nanti esok hari
ku temukan dirimu bahagia
ijinkan aku titipkan
kisah cinta kita selamanya

Jenis-jenis airmata

Kata Ibnu Qayyim - 10 Jenis Tangis

  1. Menangis kerana kasih sayang & kelembutan hati.
  2. Menangis kerana rasa takut.
  3. Menangis kerana cinta.
  4. Menangis kerana gembira.
  5. Menangis kerana menghadapi penderitaan.
  6. Menangis kerana terlalu sedih.
  7. Menangis kerana terasa hina dan lemah.
  8. Menangis untuk mendapat belas kasihan orang.
  9. Menangis kerana mengikut-ikut orang menangis.
  10. Menangis orang munafik - pura-pura menangis.

"..dan bahawasanya DIA lah yang menjadikan orang tertawa dan menangis." (An Najm : 43)

~bilaQah dan apaQah sebabnya aku menangis~

selalunya kalu crita pasal menangis, mst ade sebab n musababnya...erm...apaQah itu?

  1. masa kecik2 dulu, aku selalu menangis bila bergaduh dgn along...xcukup dgn tu sambung nangis bila abah dah kuarkan rotan nk hentam kitaorg berdua...(sakit ooo kena rotan)...jalan penyelesaian aku sorokkn rotan...(gila nakal aku ni ms kecik2 dulu)
  2. masa arwah umi aku meninggal...menangis tanpa arah...meraung2...ms tu baru darjah 3...takut sbb kecik2 lg dh xde ibu...takut xde sapa nk jaga kami 3 beradik...(aku rindu kt arwah umi)
  3. ms meningkat dewasa, ms darjah 6 ar...aku ingt lagi...ms hr akhir sekolah...aku menangis di sudut terpencil kerana sedih berpisah dgn cikgu2...ms tu aku rs, aku dh ada ciri2 wanita...(lembut hatila konon)
  4. ms sekolah menengah aku jarang menangis sbb budget dh besar...menangis pun time2 sedih mcm ms atuk kesayangan aku meninggal...sedih sgt sbb ada terselit 1 penyesalan gagal menyempurnakan 1 permintaan arwah...(malam tu sepatutnya aku tido umah atuk, itulah permintaannya yg terakhir)
  5. ms masuk universiti, hr pendaftaran aku menangis bila family aku nk blk pas hntr aku...ms ni aku rs nk ikut balik sbb abah aku stat sakit...risau sbb xde org yg nk urus bw abah aku ke hospital...ms 1st sem tu, kalau call rumah mesti nk nangis sbb marah kt family sbb xbgtau aku bila abah aku masuk hospital...(ms ni aku dh rs tanggungjawab seorang anak perempuan sulung)
  6. ms bercinta...aku menangis bila bergaduh...tp jarang nangis sbb jarang gaduh...(xcukup matang lg bercinta)
  7. ms break up...aku menangis sbb sedih putus cinta...tp xlama pun...plg lama 2 hari...lepas tu lantakla...(gila cekal hati ni)
  8. skarang...aku byk menangis sbb cinta...aku pun hairan...hati ni cepat gila terusik kalu ade je slh fhm...penat beb...kdg2 give up...kalu ada pilihan, aku nk break up je...tp hati xrela...syg punya pasal...(seksa diri kerana cinta)


apapun sbbnya...menangis yg paling mulia ialah insaf dgn segala perbuatan salah pd allah n insan di sekeliling kita...malu pd allah...

~wallahualam~

Sunday, May 24, 2009

Syurga Cinta

semalam aku n Sammy pegi tgk wayang...SYURGA CINTA...crita ni meninggalkan kesan...comel crita ni...ayat2 dalam crita ni mmg menarik dan memberi makna yg mendalam...terpesona dgn kata2 cinta...

adoiyai...terjiwang plak...kalu nk tau ape ayat2 cintanya sila ke link ini...

~tiket wayang~

Saturday, May 23, 2009

Service provided

~EMEND CORPORATION SDN. BHD.~

atas permintaan sekeping hati...aku dgn sebesar hatinya memaklumkan kepada semua bahawa EMEND CORP. SDN. BHD. menjalankan perniagaan seperti yg termaktub di dlm memorandum:

  1. to carry on all or any of the businesses of manufactures, installers, maintainers, repairers, dealers, suppliers, exporters and importers of medical and laboratory equipments, telecommunication equipments, computers and system developer including to the trading and software system, electrical and electronic appliances and apparatus of every description.
  2. to carry on the business of electricians, mechanical engineers and manufacturers, workers and dealers in electrical apparatus and goods and the manufacture, sale or hire of apparatus or goods and the application of electricity or any like power or any power that can be used as a substitute therefor, is or may be useful, convenient or ornamental or any other business of a like nature.
  3. to carry on the business as general traders, general merchants and general agents for which the company is authorised to carry on.
panjangnya...penat aku menyalin ayat dlm memorandum...pendek kata, company aku provide service more on electric, electronic equipments, software development...secara panjang katanya, semua business aku carry...hehehe...tp main skang aku fokus on 1st product company iaitu ULTRASOUND POWER METER...product ini digunakan utk mengukur keamatan kuasa ultrasound yg dijanakan oleh ultrasound machine seperti mesin pregnancy scanner and massage therapy yg byk digunakan di hospital, klinik, spa, slimming center, beauty center.

insyallah product ini akan sedia utk dipasarkan pada pertengahan tahun hadapan kerana ia masih dalam last stage prototyping. sementara menunggu kemunculan product pertama ini, kepada sesiapa yg ingin berurusan dan ingin mendapatkan perkhidmatan kami berkaitan dgn software development, electrical and electronic design atau apa2 sahaja business bolehla menghubungi kami di:

013-7440552 (MURNI - aku)
019-9179727 (ARIF)
emend.corp@gmail.com


Thursday, May 21, 2009

EMEND CORPORATION SDN. BHD.



~Alhamdulillah~

19 Mei 2009 telah tertubuhnya EMEND CORPORATION SDN. BHD. hasil kerjasama 2 sahabat (Murni Norestri Mohd Nordin & Nik Mohamad Arif Jamaludin). Nama syarikat ini adalah idea pengarah urusannya sendiri iaitu Cik Murni (akula tu)...ia diambil sempena keunikan nama Cik Murni sendiri di mana huruf pangkal pada nama 3 generasi iaitu MURNI NORESTRI MOHD NORDIN MOHD NOR. di harap sesiapa yg ada projek business yg berkaitan dgn elektrik, elektronik design, software development, general trading atau apa2 sahaja bolehla menghubungi aku...

logo syarikat

~aku dh jd bos...wink wink :)~

Monday, May 18, 2009

video

~video itex~

welcome back...huhuhu...barula ada kelapangan sikit nk mengupdate blog ini...aku baru selesai program itex '09...ni aku uploadkn video yg group aku wat utk memperkenalkan product aku...alhamdulillah...dpt silver medal lg utk itex plak...nnt aku upload gambar2 ms itex plak...

~selamat menonton~

Monday, May 11, 2009

long time no see

~waaaaa~

dh lama aku menyepi dr memblog ni...bz pnye pasal...ni ada ms terluang skit...rs nk memblog plak...ni tgh struggle siapkn projek utk ITEX...hr khamis ni aku akan berangkat ke KL...doa2 projek aku dapatla 1 2 medal...hehehe...k c yaa next time...

~sambung keje lagi~

Sunday, May 3, 2009

stress

everything come so fast...i never expect it...alhamdulillah...however, it give me stress...afraid can't adapt it...

Thursday, April 30, 2009

holiday (last part)

~26/4/09~

hari last aku di KL...bangun kul 6.30 pg...hr ni nk pegi umah kak nor (bakal kakak ipar) kat pedas N9...pas siap trus bertolak ke PLPP dgn mak n ayah...pas amik my hubby trus je pegi umah kak nor...kitaorg smpi dlm kul 9 lbh...kitaorg breakfast kt umah kak nor...aku n my hubby 2-2 dh penat...aku smpi terlena kt sofa sementara tggu lunch...my hubby leh control lg...tp nmpk dia pun dh xsehat...selsema...pas lunch kitaorg pn balik ke KL...mak n ayah tido umah kak nor...mmg ssh nk berpisah...kitaorg lepak kt masjid putrajaya sementara nk tggu time balik...xturun pun dr kete...lepak dlm kete je...last2 kitaorg tido dlm kete sbb penat sgt...hehehe...pas dh rs ok, aku pn hntr my hubby blk ke PLPP...sedih sbb lambat lg plak nk jumpa...apapun, hidup kna truskn...aku smpi JB dlm kul 7 mlm...penat xterkata...tp puas sbb dpt jumpa my hubby n enjoy the whole weekend...next month harap dpt jumpa lg...insyallah...

gambar2 muka penat





holiday (part 2)

~25/4/09~

bangun kul 6.30 pagi...tido mmg xlenala...huhuhu...pas siap2 semua aku kuar dr umah kak chah dgn mak, ayah (bakal ayah mertua) kul 7.30...smpi kt PLPP, wan dgn my hubby dh tggu...hr ni perjalanan jauh sikit...nk pegi genting...kitaorg singgah breakfast kt restoran maulana...pas breakfast trus drive pegi genting...1st time drive pegi genting n naik genting after more than 10 years never been there...sampai kt genting skyway, aku setelkn wan, mak n ayah naik kereta kabel...then aku drive smpi atas ditemani my hubby...smpi kt atas melilau cr stesen skyway...2 3 kali pusing gakla...baru jumpa...aduh...pastu jnuh plak cr parking...nmpk sgt dh lama xpegi...huhuhu...pas dpt parking trus masuk...rs excited plak...xtau npe...mybe sbb dh lama xpegi genting...mcm2 gakla aku main...main n mak, ayah n wan...enjoy gila...seb baik mak n ayah sporting gila...hehhehe...pas dh penat n puas kitaorg pun kuar n pg lunch kt marrybrown...pas lnch trus turun dr genting...hehehe...ngantuk gila time drive...tp kuatkn hati...pas masuk je KL, follow GPS instruction utk pegi umah angah (bakal anak sedara)...sesat lg...pening kpala aku bw kete kt KL ni...pas sejam lebih gakla bru jumpa umah angah...then kitaorg kuar pegi mkn satay kajang hj. samuri...btol2 mkn ni...hehehe...beratus gakla termasuk yg tapau pnye...hehhehe...pas mkn kitaorg trus pg umah kak chah...pas sembang2 aku kuar hntr wan n my hubby balik ke PLPP ditemani hisyam n usop (bakal anak2 sedara)...pas hntr trus balik n smpi dlm kul 11 lebih gak...mlm tu aku tido nyenyak...penat gila...

gambar2 hari kedua





~to be continue~

holiday (part 1)

fuh!!!!!dh seminggu xberkesempatan nk update blog ni...so ni nk crita sikit pasal holiday aku kat KL last weekend...jeng jeng jeng...

~24/4/09~

tepat kul 7.30 pg aku bangun dr katil besi...terus menuju ke toilet...pre-bath process...then kuar dr toilet trus ke dapur utk masak moist kek coklat...pas siap aku packing semua baik2 n trus mandi...pas dh ready semua, aku trus bertolak memandu berseorangan...singgah McD beli breakfast...jauh benar perjalanan...Skudai-KL...tep
at kul 12 tghari aku smpi kt PLPP utk amik my hubby...pastu kitaorg pegi maybank bandar baru bangi...tercangak2 mencari sbb xpki GPS...sampai maybank urusan xleh dilaksanakn...kna bw mak (bakal mak mertua)...huhuhu...pastu kitaorg trus ke sri petaling utk amik mak kt umah kak chah (bakal kakak ipar)...xmsuk pn...trus je gi maybank sri petaling...malang lg skali...xleh dilaksanakan jugak sbb mak xdpt IC yg btol lg sbb hilang ms kna ragut...then, hantar mak balik n kitaorg pun trus pegi alamanda...aduh...perut dh lapar...smpi je trus masuk pizza hut...mkn semua berkongsi sbb takut xhabis...pas makan kitaorg pegi tgk kasut, jam and window2 shopping...pastu pg carefour baru shopping btol2...pas shopping kt carefour, pg beli kasut plak...rezeki aku, dptla t-shirt sehelai n sandle..."thanx abg"...pastu kitaorg kuar dr alamanda trus menuju ke restoran satay kajang...malang lg...guna GPS...sekali GPS bg map satay kajang kt tmn melati...punyalah jauh...smpi kt situ org punyala ramai...last2 patah balik...aku drive thru McD je...then trus hntr my hubby ke PLPP...pastu aku pn drive balik ke umah kak chah...baru smpi osin (bakal adik ipar) ajak kuar mkn...so kitaorg 3 dara (aku, osin n ijet) kuar mkn kt sg. besi...tok tek tok tek...kul 12 lbh bru smpi blk umah kak chah...mlm tu aku mmg xlena tido sbb berubah tempat tido...huhuhu... ~

gambar2 pd hr pertama





to be continue~

Love is...
© from zero to hero... - Template by Blogger Template - Font by Yodroo